Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/11860261 www.bgdnes.bg

Миленко, убил жестоко жена си в "Шекера", жали присъдата

Апелативният съд под тепетата решава съдбата на обвиняемия

Пловдивчанинът беше осъден на 20 години затвор и глоба от 150 000 лева, синът му свидетелства за пръв път

Миленко Рангелов, който на 20 октомрви 2020 г. преби жена си Сийка Рангелова до смърт в "Шекера", жали 20-годишната си присъда пред Апелативния съд в Пловдив.

Реклама

На 1 март т.г. Миленко беше осъден на две десетилетия решетки при първоначален строг режим. Освен тежкото наказание магистратите отсъдиха да плати по 75 000 лева на майката и бащата на убитата си съпруга.

Престъплението бе класифицирано като убийство по особено жесток и мъчителен за жертвата начин, докато Миленко е бил в изпитателен срок.

На 1 март, малко преди да чуе присъдата си, обвиненият се разкая, като каза как съжалява, че се е стигнало дотук и поиска по-леко наказание, за да може да гледа децата си. През целия процес той твърдеше, че не е искал да убива жена си.

В пледоариите си преди присъдата защитата на Миленко в лицето на адвокат Чингарова поиска престъплението да се преквалифицира като непредумишлено убийство със смекчаващи вината обстоятелства за извършителя. Според нея той не е целял да убие жена си. Това поиска адвокатът на Миленко отново вчера пред апелативните магистрати в града под тепетата, но този път защитата на Рангелов доведе свидетел.

Единият син на Миленко се изправи пред съдиите и каза, че баща му никога не е насилвал нито тях, нито вече покойната им майка Сийка. "Бях на работа, една от сестрите ми се обади и ми каза, че на майка й е лошо. Веднага се прибрах вкъщи, дадохме малко вода на мама, но след малко тя почина. Видях, че има синини по тялото, но категорично не са направени от баща ми. Винаги в нас е било спокойно, не ни е насилвал." Това каза синът на обвиняемия пред магистратите вчера.

Показанията на момчето бяха напълно в разрез с това, което се разбра на предишно заседание по делото, а именно, че 47-годишният мъж системно тормозел съпругата си, както и всичките им 9 деца.

Реклама

Апелативният съд в Пловдив изслуша свидетеля, защитата на Миленко и прокуратурата и обяви делото за решаване в идните седмици.

Припомняме, че в началото на процеса Миленко не се призна за виновен за жестокото убийство и пожела процесът да се гледа по общия ред. Престъплението беше извършено на 20 октомври 2020 г. Тогава близки на жертвата се обадили на спешния тел. 112, а медиците пристигнали в дома на семейството, където открили мъртва 39-годишната Сийка Рангелова.

Лекарите веднага забелязали следи от насилие и сигнализирали полицията. На място пристигнал дежурен екип, който направил оглед на местопрестъплението.

При аутопсията станало ясно, че на 39-годишната жена били нанесени множество удари по тялото с ръце и крака и тя починала от нараняванията си по особено мъчителен за нея начин.

Миленко живеел с пострадалата жена на семейни начала в продължение на 20 години. Мъжът редовно употребявал алкохол, след което упражнявал физическо насилие над Сийка и всичките им 9 деца. По тази причина жената се преместила да живее при майка си през 2019 година.

От Районен съд – Пловдив, била издадена заповед за незабавна защита, която забранявала на Миленко да доближава жилището й, местата, които посещава, както и да упражнява физическото и психическото насилие спрямо нея. След известно време обаче пострадалата отново се върнала да живее при него и децата им.

В деня на убийството още сутринта Миленко започнал да пие и да бие жена си. През деня той многократно й нанесъл побой, като я удрял с юмруци и ритници по цялото тяло. Една от дъщерите им се опитала да й помогне, но Миленко не й позволил. От побоя, продължил няколко часа, жената изпаднала в безсъзнание.

Миленко бе арестуван не след дълго и оттогава е в ареста в града под тепетата. Предстои до седмици Апелативният съд в Пловдив да произнесе присъдата.

 Майката на жертвата

Вчера в съда майката на убитата Сийка през сълзи каза, че това наказание е малко и поиска от магистратите да наложат на Миленко не 20, а 30 г. решетки. Това не е първата проява на родителката.

След като Районният съд в Пловдив се произнесе преди време, тогава майката на жертвата пожела на Миленко "да изгние в затвора".

Реклама
Реклама
Реклама