Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/11875398 www.bgdnes.bg

Национал се ожени за иранка

Пищна сватба в Германия вдигна защитникът Едисон Йорданов

Пищна сватба вдигна насред Германия футболният национал Едисон Йорданов. Това разкриха пред "България Днес" присъстващи на тържествената церемония. 29-годишният защитник взе за своя съпруга красива 26-годишна иранка. Нейното име е Йеганех Шарги и до този момент за нея не се знаеше почти нищо.

Сватбата е била изключително стилна и на нея са присъствали много гости. Булката Шеги е родена и израснала в германския град Щутгарт. По-голямата част от живота на Едисон също е преминала в Германия. Той е от смесен брак. Баща му Лъчезар емигрира там през 1988 година, след което среща германката Карина, чието дете е футболистът. Едисон е юноша на "Ханза" (Рощок), но през 2015 година отива да играе футбол в град Щутгарт и именно там среща бъдещата си любима. В момента българският национал рита за белгийския елитен клуб "Вестерло".

Реклама

Йеганех е влюбена в нашето момче, както и в България. Иранката вече е посещавала нашата страна. Персийската хубавица беше дори в Разград този месец за двубоите на България с Грузия (2:5) и със Северна Македония (1:1) от Лигата на нациите. След тях към представянето на бранителя имаше сериозни критики. Иранката пък дори вече постави името Йорданов към фамилията си в социалните мрежи.

Популярният германски диджей Дарман се грижеше за музикалното озвучаване по време на брачното тържество. "Благодаря ви за красивата сватба. Със сигурност ще се видим отново скоро. Всичко беше просто перфектно и вашата сватбена рокля беше просто уау", написа той.

Това е вторият футболен национал на България, който слага край на ергенския живот това лято. Само преди дни под венчилото мина и защитникът Пламен Гълъбов. Той се ожени за ослепителната стюардеса Ралица, с която бяха сгодени от миналата година. Мацката се слави като талисман на ЦСКА. Затова и "червените" винаги я вземат да обслужва чартърите им, когато пътуват за европейски мачове.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама