Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/11880109 www.bgdnes.bg

Специалистът по спортно право Георги Градев: Финансови зависимости държат Боби Михайлов

Финансови зависимости са основната причина това ръководство на БФС начело с Борислав Михайлов да са се вкопчили така яростно във властта и да търсят всякакви юридически трикове да протакат делата в съда. Това твърди пред "България Днес" специалистът по спортно право Георги Градев.

Михайлов призна в интервю за "Гонг", че обжалванията в съда и всички необходими процедури ще продължават до окончателното решение, че именно той е президентът на БФС и този съюз е легитимният. Неотдавна вицето му Йордан Лечков дори определи срок от седем години.

Реклама

Според Градев нещата наистина ще се проточат, но има пункт който няма как да бъде оборен. "Делегатите на шест клуба, сред които "Лудогорец" и "Локомотив" (Пд), съответно Карамандуков и Крушарски, не отговарят на условията да са членове на клубовете или на управителните им съвети - пояснява Градев. - Това се вижда от Търговския регистър и няма да как да бъде променено със задна дата."

Съвсем друг е моралният аспект, особено след като бе показана снимка на Михайлов на тържество заедно с азиатския хазартен бос Дан Тан, както и два договора с неговата фирма, по които се доказа, че са изиграни манипулирани мачове. "Бих сравнил снимката и договорите с оръжие от престъпление. Да, минали са години оттогава, но доказателството се появява сега и трябва да се върнем към онези действия и те да бъдат осъдени най-строго. Това само показва, че това ръководство начело с Михайлов има финансови зависимости и именно заради тях така яростно брани властта", казва още Градев. 

В същото време спортният министър в оставка Радостин Василев коментира пред БНТ, че мястото на Боби Михайлов е в ГДБОП и подобни структури. Самият шеф на БФС бе привикан там за разпит онзи ден. "В БФС нещата са подобни на това, което се случва в държавата. Имаме едно ръководство, което на всяка цена иска да остане на власт, каквото е и желанието на едно задкулисие, което иска на всяка цена да има свои представители във властта в държавата. Много си приличат, мисля си даже, че в БФС нещата са по-страшни. Разбрах, че Боби Михайлов е разпитан в ГДБОП. Надявам се да продължат по тази линия, защото на него мястото му е по такива институции, със сигурност не е в БФС", каза още министърът в оставка.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама