Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/11887568 www.bgdnes.bg

ЦСКА търси нов Кайседо

ЦСКА търси нов нападател за заместник на скандалния Жорди Кайседо. Еквадорският национал и агентът му Ернан Банято продължават да лазят по нервите на "червените" и по всичко изглежда, че голмайсторът повече няма да играе за клуба. Кайседо все още не се е присъединил към лагера на ЦСКА, въпреки че трябваше да бъде там преди около седмица. Нападателят и агентът му въртяха куп номера на клуба, като последната им версия бе, че Жорди е забравил багажа си при полета си към Европа. Преди това от ЦСКА обявиха, че Кайседо е в неизвестност и не може да бъде открит. В крайна сметка нападателят се появи в София, но не е ясно дали изобщо ще се присъедини към лагера на ЦСКА.

Намерението на "червените" бе голмайсторът да остане на "Армията" и за следващия сезон, но след последните събития и войната с агента му това едва ли ще се случи. От ЦСКА ще се опитат максимално бързо да продадат нападателя, като дори е възможно да намалят исканата цена от 4 млн. евро. Същевременно в клуба започват да работят за спешното привличане на нов голаджия, който да може да замести пълноценно еквадореца. "Червените" разглеждат няколко опции, като новият нападател отново ще е чужденец.

Реклама

Кайседо се раздели със скандал и с предишния си клуб - бразилския "Витория". Тогава отново главно действащо лице бе неговият мениджър, а двете страни стигнаха до съд заради спор за неизплатени заплата. Агентът Ернан Банято коментира накратко и настоящата ситуация с Жорди и ЦСКА.

"Изненадани сме от изявлението на ЦСКА. Смятаме, че това е дискредитиране имиджа на играча - коментира агентът пред еквадорско радио. - Никой не се е свързвал с мен или Жорди, за да попита за него. Знаете ли, че предишният треньор подаде оставка поради различни расистки нагласи към цветнокожите играчи и отборът никога не разкри тази новина" (б.а. - това не отговаря на истината - клубът официално публикува мотивите за напускането на Алън Пардю).

Агентът още повече се заплете, след като обяви, че Кайседо е с него в Истанбул на ваканция. Това противоречи на версията му, че нападателят е загубил багажа си на път за София от Еквадор.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама