Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/11887601 www.bgdnes.bg

Олимпийската шампионка Екатерина Дафовска: Изгониха ме от биатлона!

Атанас Фурнаджиев е близък до спорта ни, вярвам, че нещата ще потръгнат

"Изгониха ме от биатлона", призна олимпийската ни шампионка в този спорт Екатерина Дафовска. На Общо събрание преди два дни тя бе сменена като президент на федерацията от Атанас Фурнаджиев, който бе и вице в БФС.

"Доста усилия положиха и настоящият министър в оставка Радостин Василев, и предшественикът му Красен Кралев, но ме изгониха. Но и аз взех решение, че така ще по-добре за спорта ни", заяви пред "България Днес" единственият ни спортист с титла от "бяла" олимпиада.

Реклама

От години тя страда заради лично отношение, а с нея и целият спорт, чието финансиране бе орязвано до минимум. "Не се разбрахме и с министър Василев, комуто Кралев заръчал да не дава пари на нашия спорт. И така бюджетът ни бе орязан с 300 000 лева. Отделно през първата половина на настоящата година не получихме и лев. И как сме ходили по състезания, как сме тренирали, само ние си знаем. Но държавата, ако министърът е държавата в случая, хич не я бе грижа. Спортът е поверен на хора, които не разбират от него, но явно разбират от запетайки. Просто ме накараха да се откажа", казва Дафовска.

Доброто у шампионката все пак не се загубило и тя гледа с надежда за бъдещето на този спорт у нас. "Мисля, че трябва да им благодаря в личен план, защото ме освободиха от толкова много нерви и безсънни нощи. Фурнаджиев е от Банско и не е чужд човек на нашия спорт, както и на зимните въобще. Надявам се при него нещата да се развият към по-добро. Аз съм винаги насреща, ако иска да ме попита нещо. През септември се надявам да ме изберат в Управителния съвет на международната федерация, така че да мога от там да помагам. Там няма лични отношения, скалъпени обвинения и подобни работи. Пак ще мога да съм полезна на българския биатлон", завършва с увереност Дафовска.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама