Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/11904804 www.bgdnes.bg

Върнаха кучето на Денди

Приятелят на покойния писател Кристофър е завел Хининус при негова близка

Музикантката Йоана Савова, момичето, което първо алармира за кончината на най-добрия си приятел Любомир Милчев-Денди, най-сетне си върна кучето му - Хининус, научи "България Днес".

Сладкото четириного дълго време бе в неизвестност след смъртта на собственика си. Оказа се, че е взето от Кристофър Кейн, съквартирант и близък приятел на Денди. "Много дълго време искахме да ни го върне, тъй като животното е възрастно и ние сме неговото семейство, заслужава да е с нас", сподели приятелката на Денди, която в крайна сметка получи Хининус.

Реклама

"Много ми е мъчно за Денди. Той беше най-близкият ми човек. Три месеца минаха, откакто спря да бие сърцето на най-уникалния и мил човек за мен. Няма да го забравя", сподели Йоана и пусна във фейсбук част от мислите на Денди в негова стихосбирка: "Има нещо сбръчкано в мислите на онова, което съставлява мнозинството. Буренясали и блатясали глави".

Приживе Денди имаше само двама приятели - Йоана и кучето Хининус. Четириногото винаги присъстваше на светските събития на писателя журналист. На една от последните изложби на холандска дизайнерка кучето беше на рамото на собственика си като кожена яка, а ден преди това на фотографска излобжа седя съвсем мирно и само на красив италиански диван и без собственика си.

"В Арена ди Сердика" бяхме заедно с Хини на юбилея на проф. Богданов. Там той получи първите си впечатления от академичните среди. Много е интелигентен и се гордея с него. Винаги съм искал дребна порода животно, за да е възможно да е непрекъснато с мен и да си споделяме. То с животното повече може да си говориш, отколкото с хората", похвали Хининус преди кончината си Денди.

Три месеца след кончината на Любомир Милчев-Денди все още няма заподозрян за неговата смърт, макар че са разпитани стотици свидетели на последните дни на писателя.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама