Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/11923888 www.bgdnes.bg

10 батки пребиха русенец заради цигара

Наглеци искат да пушат на аванта, но чичото им отказва, размазват го с юмруци и ритници в тъмен подлез

Десет бабаити пребиха русенец в неосветен подлез, защото не искал да има даде цигари. Екшънът се разиграва в късните часове на 27 срещу 28 юни. Това стана ясно от съобщение на Областната дирекция на МВР в Русе.

Реклама

В трагичния за жертвата ден жестоко пребитият заедно с още двама негови другари се прибирали към домовете след дълъг работен ден. Когато влезли в подлеза на кръговото кръстовище на булевардите "Ген. Скобелев" и "Цар Освободител", били пресрещнати от група нагли младежи.
Агресивните момчета били около 10-ина и напълно непознати за тях, на възраст между 20 и 30 години.

Групичката поискала цигари, но мъжете им отвърнали, че няма да им дадат. Това не се понравило на авантаджиите и те започнали да ги псуват. Уморените работници не им отвърнали на агресията и се опитали да си продължат към изхода от подлеза, но нахалните гамени ги нападнали. Двамата приятели на жертвата успели да се измъкнат без тежки наранявания, но на третия бил нанесен жесток побой, от което загубил съзнание. Приятелите му викнали Бърза помощ. Медиците го откарали в болница "Канев" по спешност.

Жертвата била настанена в отделението по неврохирургия с различни и тежки травми. След като го стабилизирали, лекарите сигнализирали на ченгетата в Русе.
Служители от групата за охрана на обществения ред при Първо районно управление веднага се отзовали и взели показания от пребития и описание на нападателите.

След описанието на човека ченгетата тръгнали по дирите на побойниците. В резултат на бързата работа на криминалистите от Първо РУ ченгетата са установили някои от участниците в инцидента. Те се оказали трима жители на Русе на възраст 19 и 20 г., някои от тях са познайници на полицията. Работата по случая продължава и униформените още издирват другите побойници.

Реклама
Реклама