Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/11925962 www.bgdnes.bg

И Антон Радичев с моноспектакъл

Чакам министъра да се произнесе по моя казус, казва легендарният актьор

Антон Радичев иска пак да е на заплата в Народния театър. Легендарният актьор е пенсионер, но се надява да бъде възстановен на работа.

"В момента съм на хонорар в трупата, в която е минал целият ми съзнателен живот. Говорихме с новия директор Васил Василев при възможност да бъда назначен на половин щат. Очаквам решението на министъра на културата по моя казус. Това лято ще заучавам текст на писателя сатирик Петър Софрониев за предстоящия ми моноспектакъл, а Мариус Куркински ще е режисьор", сподели звездата от "Клуб НЛО", "Оркестър без име" и "Етажна собственост" и допълни, че в близките дни ще обиколи институциите, за да проучи дали може да получи държавно финансиране за представлението си.

Реклама

Непрекъснатото поскъпване на всичко жестоко стресира ветерана на Народния театър. "Получавам сравнително ниска пенсия независимо от почти половинвековния си трудов стаж. Добре, че тук-там има участия да пада по някоя стотинка, но покрай коронавируса нямаше и тях. Не мога да спестявам. Много са ниски хонорарите и за участия, но караме някак си", споделя актьорът.

За разлика от поп звездата Орлин Горанов и Катето Евро актьорът не планира да напуска София и да започне да развива фермерски бизнес на село.

"Аз съм градски човек до мозъка на костите си и не разполагам със средства и познания за такова начинание", уточнява актьорът.

Само след дни Радичев ще направи 75 години и ще го отпразнува със семейството и най-близката до живота му жена - Емилия. "Не мога да кажа, че това е юбилей, но няма как да не почерпя колегите. Винаги на мой рожден ден съм правил големи купони, сега ще е по-скромничко", смее се легендарният актьор. Желаем му да е жив и здрав!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама