Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/11952870 www.bgdnes.bg

Тухел не ще Роналдо

Агентът на португалеца се срещнал с шефа на "Барселона" Лапорта

Мениджърът на "Челси" Томас Тухел е категорично против привличането на застаряващата суперзвезда Кристиано Роналдо от "Манчестър Юнайтед". Това твърди британският таблоид "Сън" в свой водещ материал.

Новият собственик на "сините" от Лондон Тод Боели категорично държи на този трансфер, но преди това трябва да убеди и треньора, че португалецът ще му е нужен. Ръководство на "Челси" е концентрирало основните си усилия върху това да финализира трансферите на Рахийм Стърлинг и Рафиня. Именно двамата са сред приоритетите на Тухел.

Реклама

Германецът най-много държи на привличането на Стърлинг. Преговорите за него между "Челси" и "Манчестър Сити" са вече в доста напреднала фаза, но сделката зависи в голяма степен и от самия играч, който иска заплатата му на "Стамфорд Бридж" да бъде по-висока от тази, която получава на "Етихад". Иначе "гражданите" ще се съгласят да пуснат английския национал срещу трансферна сума от порядъка на 50 милиона паунда.

"Челси" вече се разбра с "Лийдс" за трансфера на друга от целите - Рафиня. Бразилецът обаче за момента осуетява опитите на лондончани да го привлекат, тъй като неговото желание е да заиграе за "Барселона".

В същото време агентът на Кристиано Роналдо се е срещнал с президента на "Барселона", твърди вестник "Ас". Жорже Мендеш и Жоан Лапорта са обсъдили бъдещето на футболиста, който иска да напусне "Манчестър Юнайтед" това лято. Има възможност каталунците да се опитат да закупят португалеца при провал с трансфера на Роберт Левандовски от "Байерн" (М). 37-годишният Роналдо не е доволен от трансферната политика на клуба си.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама