Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/11952967 www.bgdnes.bg

Златна възможност за Кобрата

Пулев може да атакува световната титла за трети път

Златна възможност се откри пред Кубрат Пулев преди битката срещу неговия стар противник Дерек Чисора в събота. Звездите се наредиха отлично пред българина. Той получава реален шанс да атакува за трети път световната титла в тежка категория, научиха уоutubе каналът "Спортната джунгла" и "България Днес".

В събота вечерта Джо Джойс нокаутира немеца с румънски корени Кристиан Хамер. Веднага след мача промоутърът на боксьора Франк Уорън обяви, че гигантът ще излезе на ринга отново на 24 септември.

Реклама

Мачът ще е месец след битката за три от световните титли между Александър Усик и Антъни Джошуа. Джойс иска да се бие с победителя от тази среща, но междинният мач ще го държи във форма, докато бъде организиран големият сблъсък.

Кубрат има огромни шансове именно той да е противник на непобедения британски нокаутьор. Още в края на миналата година мениджърът на Пулев - Ивайло Гоцев, разкри как хора от щаба на Джойс са го търсили за евентуален мач.

Потенциална победа на Кобрата над Джо Джойс означава българинът да се върне отново като официален претендент за световната титла. В момента той не е в Топ 15 на нито една в световните ранглисти. Същото важи и за неговия съперник Дерек Чисора. Очаква се в близките дни да бъде обявено дали ще има някакъв по-малък пояс като залог в битката между тях - интерконтинентална или интернационална титла. Това ще гарантира влизане в официалните ранглисти на един от двамата.

Ули Вегнер се завръща в щаба на Кубрат Пулев в ролята на съветник. Причината е, че германският специалист има проблеми със здравето. Затова нямаше как да присъства на подготовката на българина в София. Все още не се знае дали той ще пътува за самия мач в Лондон. Въпреки това по телефона е давал указания на Кобрата, който се готвеше в България със своя американски треньор Ибън Кейсън. Специалистът беше тук през последните няколко седмици на комплекса "Дианабад", където протече подготовката на Кубрат. Пулев имаше за основен спаринг партньор водещия национал в тежките катогории на България Радослав Панталеев. Като част от подготовката пристигна и тайнствен украинец.

За Кобрата битката с Чисора се явява всичко или нищо. Той сам разкри, че една евентуална загуба може да означава край на кариерата му.

Реклама
Реклама
Реклама