Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/12194779 www.bgdnes.bg

Трева за ръгби стряска Мъри

Рядък вид хибридна трева притеснява старши треньора на "Левски" Станимир Стоилов на малтийска земя. Тази вечер от 20:30 часа "сините" гостуват на "Хамрун Спартанс" в първи мач от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите.

Двубоят ще се играе на националния стадион на Малта "Та Кали", който е разположен в центъра на острова край градчето Атард. Оказва се, че настилката на игрището е смесица от естествена и изкуствена трева, което много рядко се ползва във футбола. Подобни са терените за спортове като ръгби и крикет. Носи на натоварване и тъпчене и затова е подходяща и за масови събития като концерти. Стоилов има притеснения, че по-твърдата настилка може да доведе до нови контузии в състава му. "Сините" можеха да опипат почвата на такъв тип терен само веднъж на официалната тренировка снощи.

Реклама

Мъри неведнъж е заявявал, че държи изключително много на качествените терени. Наскоро в телевизионно интервю той отново се похвали със съоръжението на стадион "Георги Аспарухов".

"Смея да твърдя, че е един от най-добрите в България. Той е правен по време на предишния ми престой. Видях терена на "Алианц Арена" как се поддържа. Ние не трябва да измисляме нещо ново. Отиваш в една средноевропейска държава, поглеждаш и виждаш един прекрасен терен", каза Мъри. Той се е оплаквал многократно и от игрищата у нас:

"Футболните терени, които се правят в България, не стават за професионален футбол. Те са за махленски футбол. Терени на по една-две години. Дори клубовете се оплакват от собствените си терени. Всички са хубави, но от април до ноември. В момента, в който завали сняг, 90% от терените стават ниви, а ако завали дъжд - и блата."

Собственикът на "Левски" Наско Сираков е водач на делегацията от 20 футболисти, които заминаха за Малта вчера. На летище София всички те решиха да запазят мълчание и не говориха пред медиите. Един от лидерите в състава - Ивелин Попов, вече е вкарвал гол на въпросния стадион "Та Кали". Прави го през 2015 година в европейската квалификация Малта - България, спечелена от "лъвовете" с 1:0.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама