Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/12231963 www.bgdnes.bg

Битката с "Лудогорец" решава съдбата на треньора Главата на Чачич виси на косъм

На косъм виси главата на Анте Чачич, който извежда отбора на "Динамо" (Загреб) в битка срещу "Лудогорец" в третия предварителен кръг на Шампионската лига. Привърженици на "модрите" изпратиха тима със скандирания: "Чачич си отива" след равенството 1:1 срещу НК (Вараждин) в хърватското първенство на 5 август и оттогава напрежението в клуба непрекъснато расте.

Отпадане от "орлите" тази вечер ще означава почти сигурна раздяла с наставника, коментират медиите в Загреб. Според популярното издание "Вечер" Чачич е загубил не само доверието на публиката, но и на голяма част от играчите. А това означава, че раздялата е само въпрос на време. Тази вечер "Лудогорец" може да пусне гилотината над главата на Чачич, ако успее да отстрани "Динамо" (Загреб). Българският шампион загуби първия мач в Разград с 1:2, но през второто полувреме притисна здраво противника и с оглед показаното на терена "зелените" заслужаваха поне равенство.

Реклама

"Лудогорец" отпътува за Хърватия вчера по обяд, а един от най-опитните играчи на отбора Спас Делев се спря при журналистите.

"Отиваме с амбиция да победим и да продължим напред - категоричен е Делев. - Надявам се и късметът този път да е на наша страна. Имахме доста положения в първия мач, но не успяхме да вкараме, а те отбелязаха два гола с два удара.

Свежи сме, с избистрена идея за мача и излизаме да спечелим. Загуба е, че ни напуснаха добри футболисти като Алекс Сантана и Сотириу. Но имаме други, които могат да ги заместят."

Защитникът на "Лудогорец" Георги Терзиев също е оптимист.

"Ако покажем играта от първия мач и малко ни покрие късметът, мисля, че ще се поздравим с успех и ще преминем в следващия кръг - заяви Терзиев. - Когато съперниците са равностойни, малките детайли променят нещата. Както видяхте и в Разград, "Динамо" имаха две положения, вкараха бързи голове... Надявам се във втория мач ние да имаме шанс. Дано напрежението в "Динамо" между феновете и треньора да бъде в наш плюс. Надявам се традицията да правим силни мачове, когато сме под напрежение, да се спази."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама