Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/12232026 www.bgdnes.bg

Райън Гигс се яви в съда

Райън Гигс пристигна, за да бъде изправен пред съда, обвинен в пиянски побой и удари с глава на бившата си приятелка.

Твърди се, че бившият ас на "Манчестър Юнайтед" е нападнал Кейт Гревил в дома му в Уорсли на 1 ноември 2020 г. Той също е обвинен, че е нападнал сестра й Ема Гревил на същата дата.

Реклама

Гигс се появи в съда около 9,15 сутринта вчера. След това делото ще се премести в Манчестърския кралски съд, който е затворен за тестове за азбест до края на лятото. Той трябваше да бъде изправен пред съда през януари, но делото беше отложено поради изоставане в графика след пандемията.

Бившият селекционер на Уелс отрича да е причинил телесна повреда на Кейт и да е участвал в контролиращо и принудително поведение между декември 2017 г. и ноември 2020 г. Гигс също така пледира невинен за нападението над Ема Гревил на 1 ноември.

Бившият футболист е пуснат под гаранция и не трябва да се свързва с Кейт или Ема Гревил, нито да ходи на адрес, където се намират те.

Той изигра 64 мача за Уелс и имаше блестяща кариера на играч с "Манчестър Юнайтед", спечелвайки 13 титли от Висшата лига, два трофея от Шампионската лига, четири Купи на Англия и три Купи на Лигата.

Гигс отхвърли обвиненията и преди това излезе с изявление, в което каза, че "очаква с нетърпение да изчисти името си". Той се оттегли като мениджър на Уелс миналия месец, след като излезе в отпуск, когато беше обвинен през ноември 2020 г.

Футболистът каза, че не иска подготовката на страната за тазгодишното Световно първенство в Катар да бъде "засегната, дестабилизирана или застрашена по какъвто и да е начин от продължаващия интерес около този случай".

Реклама
Реклама
Реклама