Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/12250008 www.bgdnes.bg

Огромно разочарование в Разград: Френският съдия ни закла!

Това беше подигравка, избухна голмайсторът за нашите Кирил Десподов

Съдията Беноа Бастиен ни закла!

Това е истината, която чувстват в сърцата си всички играчи на "Лудогорец", след като френският рефер изгони трима футболисти на българския шампион и даде две дузпи за домакините от "Динамо" (Загреб). Мачът завърши 4:2 за хърватите и общ резултат от двата мача 6:3 в тяхна полза.

Цялото това "клане" нямаше как да не приключи с отпадане на "орлите" от борбата за място в групите на Шампионската лига. Разочарованието в съблекалнята на българския отбор след мача е било огромно. В изявленията след срещата на играчи и треньори на "Лудогорец" упреците към арбитрите не бяха толкова крайни.

Реклама

Но сред самите футболисти изказванията срещу Бастиен и неговите помощници са били безпощадно откровени. Момчетата на Анте Шумунджа се чувстват ограбени....

"Съдията и днес, и в Разград бе 12-и играч на съперника - заяви крилото Кирил Десподов. - Подиграваш се с "Лудогорец" в третия кръг на Шампионската лига.... "Лудогорец" не е клуб, с който можеш да се подиграваш така. Мисля, че надиграхме "Динамо" и двата мача. Направихме всичко възможно. Понякога нещата не се получават така, както искаш. Трябва да се отърсим от случилото се в този мач и да мислим за срещата с "Левски" в неделя, ако тя не бъде отложена. Нуждаем се от победи в Лига Европа и максимална мобилизация."

Треньорът на "орлите" Анте Шимунджа не скри разочарованието си от мача в Загреб.

"Не вярвам, че това бе толкова груб мач за толкова картони - заяви Анте. - Нашият манталитет не е да ритаме противника. Стоя зад футболистите, които започнаха мача. Случва се, всеки може да има лош мач. Бих застанал и зад тактическите си решения. Сега искам да се класираме за групите на Лига Европа."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама