Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/12268048 www.bgdnes.bg

Странен вирус провалил "Левски"

Странен вирус натръшка част от футболистите на "Левски" точно около злощастното отпадане от малтийския "Хамрун Спартанс". "Сините" загубиха у дома с 1:2 в редовното време и след изпълнение на дузпи се сбогуваха с Лигата на конференциите.

Преди и по време на самият мач част от футболистите са били болни, без да е ясно точно от какво.

Реклама

Най-зле от всички е бил новото попълнение Жереми Петрис, който дори е бил поставен на системи в деня преди мача, научи "България Днес". Оплаквания са имали още няколко играчи, сред които капитанът Николай Михайлов, един от бразилците и един от халфовете. Георги Миланов също е бил повален от вируса малко преди мача и затова също не беше в групата. На всички играчи са направени тестове за коронавирус, които са били отрицателни.

Старши треньорът на "Левски" Станимир Стоилов коментира нелепото отпадане от "Хамрун".

"Имахме всичко в нашите ръце - положенията, ситуациите, изравнителен гол след края на редовното време. Допуснахме две съвсем елементарни грешки и затова се обърна мачът. Видях, че "Хамрун" са сериозен отбор. Не заслужавахме да загубим. Дузпите са лотария. След като си имал аванс, трябва да играеш по най-добрия начин. Прескочихме етапи в развитието си, но пък това може да бъде обица да работим по-добре и да търсим по-важните неща. И в атака, и в защита имахме проблеми. Пропуснахме 100-процентов гол в началото. Недопустимо е отбор като "Левски" да прави такива грешки", отчете Стоилов.

"Клубът записа приказни 8-9 месеца, беше време да свършат и да започнем да работим към подобряване на всички видове компоненти. За мен това беше реалност. Казах, че отборът е крехък. И късметът бе срещу нас. Клубът трябва да си извади изводите и да се вкарва в ред, за да прилича на европейски клуб. В момента трябва да се работи, а аз да подобря изискванията и критериите. На този етап това не са истинските възможности. Феновете са единствените хора, които не са подвели клуба. Сега са ни нужни, за да може да стабилизираме клуба. "Левски" трябва да играе със сърце и душа и да побеждаваме", завърши Мъри.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама