Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/12270523 www.bgdnes.bg

Телевизионната водеща Деси Цонева: Сънувам татко всяка нощ

Баба ми Анахид се поболя след неговата смърт и опита за самоубийство на леля ми

Деси Цонева, вторият й съпруг Явор и синът й Яни от първия й брак с Янчо Таков-син са на дълга ваканция в къщата си във Варна, научи "България Днес". В навечерието на рождения ден на покойния й баща - именития телевизионер Димитър Цонев, Деси призна, че "го сънува почти всяка нощ".

Реклама

"Песента, която му посвещавам, е един подарък за него за рождения му ден пост мортем, който той, смятам, ще оцени. Вече довършваме финалните монтажи, почти всичко е готово, песента първо ще бъде пусната в моя ютуб канал на 30 август", сподели за вестника Деси Цонева.

Телевизионерката "по наследство" довери още, че не можела "да пусне баща си" и поне "три пъти седмично" той й се явявал насън.

"Говоря с него в съня си, държи ме за ръка, даже по някакъв начин усещам допира му", разказа щерката на Димитър Цонев.

По думите й смъртта на баща й се отразила много зле на здравето на баба й – тв говорителката легенда от златните години на БНТ Анахид Тачева, която от години живее в Ню Йорк.

"Мисля, че болестта на баба се отключи от смъртта на татко. Двамата имаха много силна връзка. Точно тогава и леля ми Теодора направи поредния опит за самоубийство. Но сега баба ми е добре. За нея се грижи най-малката й дъщеря, леля ми Ани. Баба ми е в специално медицинско заведение, получава най-добрите грижи, които й се полагат. Чуваме се по фейса, тя се радва на малката, помни и името й, което е учудващо, но ситуацията е такава, че вече не може да се грижи за себе си", повдигна завесата над фамилните тайни Деси Цонева.

Реклама

"В момента, в който татко почина, ние бяхме заедно, искахме да отпразнуваме рождения ден на брат ми, защото ни бяха казали, че състоянието на баща ми е леко подобрено. Бяхме в столичен мол, реших да си направя маникюр, сложих си един черен лак... Майка ми беше навън, обадили й се по телефона, тя ми каза: "Баща ти почина", и аз паднах на улицата", спомня си този черен ден внучката на колоса Коста Цонев.

"Баща ми беше всичко за мен! Той беше невероятен баща. Невероятен съпруг. Невероятен син. И много добър човек", просълзява се и досега бившата снаха на Янчо Таков.

Тя разкри, че цялото семейство са прекарали наскоро Covid, но за радост - леко, "защото сме ваксинирани", поясни Деси Цонева.

"Синът ми непрекъснато се разхожда с внучето на Богдана Карадочева по главната улица на Варна, деца са още, кой може да ги спре, и сигурно така се е заразил", допуска дъщерята на Димитър Цонев.

Деси Цонева се похвали, че кракът й, който тя травмира наскоро, вече е добре и дори сега се престрашила да излезе на работен ангажимент на високи токчета.

"Не травмирам този крак за първи път. Имах операция на кокалчетата, която е козметична по принцип, но ритнах столчето на детето и повредих здрава кост. След това пък синът ми ме ритна и ми счупи отново пръста", описва патилата си телевизионерката.

Реклама
Реклама
Реклама