Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/12298964 www.bgdnes.bg

Демерджиев за катастрофата на АМ "Тракия": В колата е открит труп на детенце

Рашков се оплакал по телефона на служебния вътрешен министър, че полицаи реагирали бавно на сигнал за инцидент с негови съседи

"Главният секретар на МВР ми докладва случая точно преди да вляза в студиото - по първоначални данни водачът е загубил контрол на АМ "Тракия" и колата е самокатастрофирала, като се е ударила в мантинелата. Възникнал е пожар, на мястото са отишли частите на пожарна и аварийна безопасност, които са го изгасили, но в нея за съжаление е бил намерен труп на детенце. Няма данни за момента за други пострадали".

Реклама

Това съобщи за поредната тежка катастрофа на автомагистрала "Тракия" служебният вътрешен министър Иван Демерджиев в предаването "Лице в лице" по bTV.

"Занапред контролът по пътищата ще се извършва от повече автомобили на КАТ, които ще се движат в потока и ще следят за всички нарушения, които шофьорите допускат. Те ще реагират - отбиват автомобила, допуснал нарушението и предприемат действия и мерки. Основната им цел ще е обаче да способстват потока, съпътстващата цел - да санкционират. От тежестта върху санкцията, я пренасяме върху превенцията. Идеята е в тези участъци, на които се трупат автопроизшествия и са трудно проходими, полицията да се превърне в помощник на шофьорите. Ще ротираме екипите от различни райони, за да се избегнат някои местни зависимости", обясни той новите мерки, които ще предприеме Пътна полиция.

"За мен е изненада, че водим диалога си с Рашков чрез медиите - добави Демерджиев. - Ако беше дошъл в МВР подробно щях да му обясня всички причини за смените. Нямаме уволнени служители, а такива, които разместихме по причина, че такава е преценката ни за професионалните им качества".

И разказа, че Рашков му се е обадил по телефона с оплакване, че е подал сигнал в Седмо РПУ, но според бившия вътрешен министър имало забавяне по случая. Инцидентът касаел влизането в дом на негови съседи. Рашков тръгнал след човека, който влязъл, за да го проследи. "Това, което направих, бе да му съдействат по най-бързия начин. Рашков твърдеше, че служителите са се забавили с 45 минути, но проверката установи с 30 минути по-малко. Той се оплакваше от тенденциозно бездействие", заяви Демерджиев.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

Реклама
Реклама
Реклама