Дядо Влайчо предсказал на Людмила: Фамилията Живкови е прокълната, че свършите зле!

Приятел
Автор: Лили Ангелова

Дядо Влайчо предсказал на Людмила: Фамилията Живкови е прокълната, че свършите зле!

За тези и други пророчества против властта дълго лежи по различни лагери, казва писателят Христо Нанев

Дядо Влайчо без страх казва на Людмила Живкова, че фамилията й е прокълната и двамата с баща й Тодор Живков ще свършат зле. За тези си думи предсказателят е пратен в поредния лагер. Това разказва пред "България Днес" писателят Христо Нанев, който издава втора книга за пророка на народа.

"Дядо Влайчо е мъченикът на българското ясновидство. Как разбрах това ли? Когато писах книгата за Слава Севрюкова, друг феномен, разбрах за него от близки. Те ми споделиха, че Влайчо бил на първо място в конкурс за ясновидци през 70-те, а Ванга се класирала на второ. Тогава си казах, че един ден ще напиша за него. И ето, направих го. Срещнах се с над 50 души и с тяхна помощ видях най-големия мъченик сред българските ясновидци - дядо Влайчо. Никой друг не е минавал през толкова лагери - в Бобов дол, Мина - Перник, Мина "Качулка", Белене...".

Това споделя още писателят Христо Нанев навръх рождения ден на Дядо Влайчо, който, ако беше жив, този понеделник щеше да стане на 128 години. Именно на Голяма Богородица се е родил един от най-силните ни ясновидци, който цял живот е служил на хората.

Христо Нанев вече е посветил една книга на "служителя на хората", както го нарича, а само преди дни излезе и втората му със заглавие "Пророкът на народа".

Според Нанев много са причините, заради които духовникът от Коньово се оказал в лагерите. "Освен че предрича смъртта на Георги Димитров, дядо Влайчо казва на човек, който иска да емигрира в Щатите, че успешно ще мине границата. След година получава благодарствено писмо от него, но пощата му се следи и го хващат милиционерите. По това соцвреме не може да помагаш на човек да избяга. Събират се много фактори. Но като че ли най-важният е, че когато Людмила Живкова го пита за бъдещето й и това на баща й, Влайчо в прав текст казва: "И двамата ще свършите зле, вашата фамилия е прокълната!". Представяте ли си, да излезе от един лагер и да има смелостта да говори по такъв начин с тях, докато Живков е в силата си. Как няма пак да го изпратят в лагер", разсъждава Нанев.

В книгата си той описва светеца с думите: "Говори тихо, благо, много фин човек. Никога не отвръщал с лошо. Предсказанията си извършвал, като отварял Евангелието. Така се "отваряли" и неговите канали и потичала информацията към него. Казвал е, че лекува с Евангелието си. Силата му е повече в личните предсказания, отколкото в обществените, рядко е говорил за бъдещето, може би защото много си е патил от такива предсказания", споделя Нанев и допълва, че нещото, което свързвало Слава Севрюкова и дядо Влайчо, освен "виждането напред" е способността да освобождават хората от духове, които се "закачат за тях" и ги тормозят. "Много пъти е спасявал хора от полтъргайсти", допълва Нанев.

За писателя, както и за проф. Георги Лозанов, единствения, който изследва българските ясновидци, дядо Влайчо е апостол за онази епоха. Нанев дори го сравнява с Левски. "Хората непрекъснато търсят пророка и не го предават, напротив - пазили са го от властта."

Преди да започнат преследванията, Влайчо е помагал на цялото село, в което живее. Той изгражда манастирче като приемна. Баща му, който е богаташ, решава да му отдели 30 дка, където да си построи къща. С нивите Влайчо прави овощна и зеленчукова градина. На бедните давал да си вземат от производството на тръгване. Тогава Църквата възнегодува и подава оплакване, че един шарлатанин е дошъл и трябва да се прогони, защото бил против Църквата. "И така започват мъките на този благ човек", разказва в книгата си Нанев.

По време на Втората световна война ясновидецът отказва да носи пушка и по тази причина е на косъм да го разстрелят. На помощ му се притича полковник, който казва: "Ами щом не иска човекът, включете го към кухнята". Така минава и това премеждие.

След него Влайчо започва да разпространява учението на Петър Дънов и "Бялото братство".

"Той вече се е срещал с Беинса Дуно, аз открих снимка от 1931 г. Много добър приятел е и с първия ученик на Дънов - Боян Боев", казва писателят. Проповядвал е паневритмията, както и живота без ядене на месо.

За личния живот на дядо Влайчо също се споменава във втората книга на Христо Нанев.

"Имал е брак, който продължава само пет дни. Влайчо е от богаташко семейство, но не желае да се жени, влече го духовното. Той е на 5 години, когато майка му умира и го оставя "в ръцете на Исус". Втората му майка обаче настоява да го оженят, за да заживее нормално. Намират му щерка на богаташ, красива като слънце. Сватбата е много пищна, продължава три дни. Докато хората танцуват, Влайчо предсказва. Вечерта казва на възлюбената си Йорданка: "Харесвам те, но аз съм решил да се отдам на духовното. Ако искаш да ме приемеш като твой брат, остани. А ако не искаш, тръгни си, аз няма да се сърдя". Младата невеста мисли два дни и на петия ден от сватбата баща й идва, натоварва чеиза и си я прибира. В дневника си Влайчо пише: "Най-сетне останах свободен и можех свободно да се отдам на съдбите на хората".

Човекът, който служи само на народа си, е изпратен от този свят на 8 май 1981 г. от повече от 500 души. В същия ден вали проливен дъжд на гробището, но никой не си тръгва.

"Оттогава до днес чудесата, свързани с името му, продължават. А вече и с лобното му място, на което прииждат нещастни души да дирят спасение от мъките и получават видения или освобождение от болката", твърди писателят за живелия като светец Влайчо Жечев от село Коньово.

Десетки спаха пред мощите му за оздравяване и късмет

Навръх големия християнски празник Голяма Богородица по време на многолюдно тържество в село Коньово в църквата "Свети Стефан" имаше десетки хора, които спаха пред мощите на Пророка на народа за оздравяване и късмет. Мощите на светеца се намират в комплекса "Дом на доброто", посветен на дядо Влайчо. Идеята за изграждането му е на екскмета на община Нова Загора Николай Грозев, който се е срещал лично с дядото през 1980 г., малко преди неговата смърт. Пророкът сам го повиква, макар че пред дома му имал и много други хора. Разговорът им продължава час и половина и в него дядо Влайчо казва на Грозев: "Николай, ти се стягай да помагаш на хората, на теб това ти е писано, Света Богородица те пази", разкри сам Грозев пред стотиците гости, дошли в Коньово от цялата страна.

Актрисата Диана Димитрова:
Преди пет години бях насилена!

Актрисата Диана Димитрова: Преди пет години бях насилена!

"Преди пет години бях насилена от човек, чието име няма да кажа. Не знам как да се изразя, още не мога да си простя, че не взех мерки тогава". Това споделя с днешна дата звездата от "Откраднат живот" Диана Димитрова. Виновникът, който актрисата няма да обвини публично, вероятно ще се разпознае, но с днешна дата тя иска да му каже само следното:

Сървайвърката Меги Дерм: "Скорпиънс" ми бяха клиенти

Сървайвърката Меги Дерм: "Скорпиънс" ми бяха клиенти

Работя на две места, за да издържам приюта си  Миглена Дерменджиева, по-известна като Меги Дерм, е родена на 4 юли 1974 г. в Ямбол. Завършва руската гимназия и отглежда добитък, буби, домати и други агрокултури. През лятната ваканция работи в местното Трудово кооперативно земеделско стопанство, като със спечелените пари си купува дрехи за училище

Мая Илиева на премиера в операта

Мая Илиева на премиера в операта

Заедно с голяма компания елегантни приятелки Вдовицата на Георги Илиев изгледа любимата "Кармен" без охрана Мая Илиева посети премиерата на класиката "Кармен" в Софийската опера, видя "България Днес". В стилен сив лоден, маратонки от "о кутюр" и елегантен черен гащеризон, една от най-емблематичните вдовици у нас два часа раздава на макс аплаузи

Аня Пенчева и Ивайло Караньотов по влюбени от всякога

Аня Пенчева и Ивайло Караньотов по влюбени от всякога

Влюбени като тинейджъри са Аня Пенчева и Ивайло К. Караньотов. Половинката на актрисата я чака като на първа среща след работа зад Народния театър, след което двамата се хващат за ръка и обикалят София. Да са живи и здрави! Снимки: България

Габровска се снима с фалос за 1 млн. долара

Габровска се снима с фалос за 1 млн. долара

Пробив прави кандидатка за кметица  110% съм на линия, разпален е притежателят на скъпото мъжко достойнство Керън Лий - надз. Бившата кандидатка за кметица на Момин проход, а днес актриса в голи сцени Диана Габровска ще снима с един от най-емблематичните актьори във филми за възрастни - Керън Лий. Британецът от Дерби застрахова фалоса си за 1 млн

Дъщерята на Гала стяга нова къща

Дъщерята на Гала стяга нова къща

Дъщерята на водещата Гала - Мари Константин, обзавежда нова къща. Изявяващата се като инфлуенсър брюнетка показва засега само просторния двор на бъдещия си дом. Според нейни изчисления цялостният ремонт ще отнеме много време и най-рано през пролетта с приятелят й Константин ще се нанесат в новия дом

Актуално

Илон Мъск изрита Кание Уест от Туитър

Илон Мъск изрита Кание Уест от Туитър

Кание Уест е отстранен от Туитър и обвинен в "подстрекаване към насилие" заради обидни туитове само два месеца след последната му забрана там, предаде Би Би Си. Американският рапър, който се подвизава под името Ye, публикува поредица от туитове - единият от които изглежда показва символ, съчетаващ свастика и еврейска звезда

Прилично предложение, което не се отказва

Прилично предложение, което не се отказва

Важи само три дни. От днес Специална промоция за хората, които искат да четат смислени издания през 2023 г., предлага "Медийна група България" на 2, 3 и 4 декември. Те могат да се абонират за вестниците и списанията на най-авторитетната  издателска компания с 15% отстъпка за всеки период, който пожелаят - 12, 6, 3, 1 месец

Теди Велинова в синода

Теди Велинова в синода

В Синода на среща отиде Теди Велинова. Моделката паркира до катедралата "Св. Александър Невски", разгледа плетките и дантелите на бабите около него, не си купи нищо и се шмугна през вратата на Светия синод. Какво ли ще прави там? Снимки: България

153 нови случая на COVID-19 и петима починали

153 нови случая на COVID-19 и петима починали

Новите потвърдени случаи на COVID-19 у нас за последното денонощие са 153, сочат данните на Единния информационен портал. Направени са 3161 теста, което означава, че делът на положителните резултати е 4,8 процента. Петима са починалите с доказана коронавирусна инфекция за последното денонощие. Към днешна дата в болница са 368 души с диагноза

Валери Йорданов: Страхувам се за живота си, ще съдя директора на Народния театър

Валери Йорданов: Страхувам се за живота си, ще съдя директора на Народния театър

"Цяла нощ не съм спал и на сутринта бях в болница с 27,3 кръвна захар. Извадил съм си медицинско и отивам при адвоката, ще заведа лична жалба срещу директора Васил Василев, защото той е позволил това нещо". Това каза актьорът Валери Йорданов по време на пресконференция на министъра на културата проф. Велислав Минеков

Не пропускай

Вергов перка с колело

Вергов перка с колело

Само за миг да изгрее слънцето, и Юлиян Вергов се мята на велосипеда. Артистът не пропуска нито една възможност да се придвижва с колело и винаги ползва велоалеите. Снимки: България

Нора Шопова стана майка на момченце

Нора Шопова стана майка на момченце

Телевизионната водеща Нора Шопова роди първото си детенце. Тя е станала майка на момченцето Вихрен, което се появи на бял свят вчера. Щастливата новина сподели тя в профила си в инстаграм с две снимки от периода, в който все още е бременна. "Вихрен проплака днес. 30.11.22 Любов е. Щастие е", пише Шопова под снимките

Шампион по борба люби Моника Симеонова

Шампион по борба люби Моника Симеонова

Секси репортерката на БНТ от Катар готви здравословно на Йоан Димитров Шампион по борба е дългогодишното гадже на чаровната спортна репортерка от БНТ Моника Симеонова. Винаги усмихнатата блондинка доби страхотна популярност по време на репортажите си от Катар, където отразява мачовете от световното първенство по футбол

221 нови случая на COVID-19, 439 оздравели

221 нови случая на COVID-19, 439 оздравели

Новите потвърдени случаи на COVID-19 у нас за последното денонощие са 222, сочат данните на Единния информационен портал. Направени са 3938 теста, което означава, че делът на положителните резултати е 5,6 процента. Няма починали с доказана коронавирусна инфекция за последното денонощие. Към днешна дата в болница са 370 души с диагноза COVID-19

"Ролинг стоунс" издава албум с най-големите си хитове на живо  (Видео)

"Ролинг стоунс" издава албум с най-големите си хитове на живо (Видео)

Рок групата "Ролинг стоунс" планира да издаде албум с "най-големите хитове, изпълнени на живо", както го определят музикантите, с участието на Лейди Гага, Брус Спрингстийн, Гари Кларк младши и "Блек кийс", предаде БТА, като се позова на Асошиейтед прес. Продукцията ще излезе следващата година. "GRRR Live