Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/12313472 www.bgdnes.bg

"Левски" запазва състава до зимата

Протестът ни беше основателен, категоричен е Ивков

"Левски" няма да се разделя с основни футболисти през лятото. "Сините" не смятат да продават до края на трансферния прозорец, който затваря на 6 септември.

Причините за това решение са две. Първата е, че има няколко играчи, с които клубът не иска да се разделя. В "Левски" смятат, че те могат да вдигнат още нивото си и по този начин да покачат и своята цена. Сред тях са Уелтон, Ноа Сонко Сундберг и Хосе Кордоба. Към втория има интерес от испански клуб, но конкретно положение не е получено. "Сините" са уверени, че те ще струват повече през зимата.

Реклама

Втората причина за запазването на отбора в този състав поне до зимата е, че за играчите, от които треньорът Станимир Стоилов би се лишил, няма оферти. А ако има, те са за ниски суми. На "Герена" смениха политиката и вече не са съгласни да продават на каквато и да е цена.

Така футболист може да бъде продаден до 6 септември само при някоя сензационна оферта. Такава на този етап не е постъпвала в клуба.

Изпълнителният директор на "Левски" Иво Ивков определи позицията на УЕФА по жалбата за мача с "Хамрун" като "несъстоятелна".

"На основния въпрос няма мотиви в цялото 8-странично решение на УЕФА - заяви шефът на "сините". - Мотивите са, че това не е техническо, а фактическо решение на рефера. Според мен изобщо не е така. Имаме грубо нарушение на правилата на играта, което безспорно е повлияло на резултата на мача. Считам, че позиция на другата страна е несъстоятелна, а решението на УЕФА неправилно. Въпреки това ние ще се съобразим с него. Според мен то е необжалваемо, тъй като касае правилата на играта. Освен това по-нататъшни процедури биха били твърде скъпи. Оттук нататък само и единствено респект и уважение към УЕФА."

Ивков отново би постъпил по същия начин, ако се стигне до подобна ситуация.

"Нашият протест беше абсолютно основателен и доказано мачът трябваше да се преиграе. И още сто пъти да се случи, сто пъти ще постъпя по същия начин", категоричен бе Ивков пред БНТ.

Реклама
Реклама
Реклама