Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/12323395 www.bgdnes.bg

Анте Шимунджа в шах заради Кирил Десподов

Треньорът на "Лудогорец" Анте Шимунджа има много сериозен ребус за решаване за реванша срещу "Жалгирис", след като няма да може да разчита на нападателя си Кирил Десподов. "Орлите" победиха с 1:0 в първия двубой от плейофите на Лигата на конференциите и след седмица гостуват във Вилнюс.

Десподов бе най-опасният играч на домакините в Разград, като голът, паднал още във втората минута, бе след негово центриране, когато състезател на гостите прати топката в собствената си врата. В хода на двубоя Десподов отправи още няколко опасни удара, като само гредите спасяваха вратата на "Жалгирис", а и подаде за няколко положения. В края на срещата той получи жълт картон, който го вади от реванша.

Реклама

Така Шимунджа остава без най-опасния си играч и трябва да му търси заместник или да опита да изгради схема на игра без него. Засега не е ясно кое от двете ще избере треньорът, като това ще стане ясно в тренировките от понеделник.

"Имахме много добри възможности, но това е футболът - коментира Шимунджа. - Имаме предимство преди мача следващата седмица. Запазихме нивото си на концентрация много високо. Кирил Десподов ще пропусне реванша заради наказание, което поставя проблем. Трябва да се подготвим по най-добрия начин за следващия мач."

"Не съм загубил концентрация при жълтия картон, опитах да спра атаката. Не съм искал да си изкарам жълт картон. Яд ме е, че не мога да помогна в реванша. Има момчета, които ще се справят добре", обясни самият Десподов.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама