Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/12324360 www.bgdnes.bg

Бой по деца помрачи победата на ЦСКА

Бой по деца и жени помрачи победата на ЦСКА с 1:0 над "Базел" в плейофите на Лигата на конференциите.

Грозните сцени по трибуните започнаха на полувремето, когато стотици фенове започнаха да се преместват от пълния сектор "В" към пустеещия заради бойкота "Г" сектор. Тогава част от тях са посрещнати с псувни и юмруци от група ултраси, които се появяват на стадиона по време на почивката на мача. Според очевидци биячите са фенове от групировките "Енимълс" и "Момчетата с комплекси", които воюват с ръководството на ЦСКА и обявиха бойкот на мачовете. Сред главните "герои" отново е небезизвестният Росен Петров-Животното, който не за първи път раздава "правосъдие" на стадиона. Според тези фракции Сектор "Г" принадлежи на организираните ултраси и трибуната трябва да остане пуста, а по-умерените фенове нямат място там. Сред пострадалите от юмруците на биячите има деца и жени, като очевидци разказват, че те изобщо не са подбирали кого удрят.

Реклама

Един от тарторите - Росен Животното, твърди, че по този начин е предотвратен опит за провокация с нацистки символи, която щяла да навреди на клуба. "Когато искаш да навредиш на ЦСКА с поредната провокация в стил свастика и искаш да се скриеш зад Сектор "Г", най-малкото което заслужаваш, е шамар", твърди Животното.

Другият голям лидер на ултрасите Иван Велчев-Кюстендилеца също коментира грозните сцени, разиграли се пред очите на над 15 00 души на "Васил Левски".

"Нито съм бил на стадиона, нито съм бил около него. Никой не мисля да заклеймявам, нито да давам крайни оценки. Истината е, че сме на път да сринем нещо, което градихме с години. Никога не ми е било приятно да виждам боища между наши, имаме достатъчно врагове, а се самоизяждаме", казва Кюстендилеца, който нямал намерение скоро да стъпва на мач на ЦСКА.

От клуба също осъдиха остро неприятните сцени. "Ентусиазмът беше посечен от шепа хора пред очите на всички останали над 15 000 фенове - пишат "червените" в официална позиция. - Бяха поставени окови на любовта. Няма как да толерираме посегателството над "армейци". Не можем и няма да позволим наши фенове да се опасяват да присъстват на мачове и да се опасяват да обичат любимия си клуб. Не искаме да виждаме разплакани деца, не искаме да губим млади фенове заради страха. В Сектор "Г" място за страх няма да има. Сектор "Г" е на всички. Най-вече на онези, които поставят ЦСКА над всичко."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама