Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/12548959 www.bgdnes.bg

Съселяни бранят ченгето, заподозряно за зверското убийство в Милево

Прокуратурата: Жертвата е ритана в главата и оставена да умре на стадиона

Ангел не е убиец, истинските са на свобода, се чува пред Съдебната палата в Пловдив

Съселяни и роднини бранят ченгето, което е заподозряно за жестокото убийство в село Милево. Защитниците на полицая протестират пред Съдебната палата в Пловдив, докато на делото прокуратурата твърди, че полицаят Ангел Георгиев казал: "Дай да го закараме някъде тоя боклук да не умре пред нас!". Това стана ясно на заседанието за мярката за неотклонение на униформения в Апелативния съд в Пловдив.

Реклама

Ангел не е убиец! Тези думи кънтят пред съда в Града под тепетата. Около 50 души протестират в подкрепа на Ангел от полицейския подучастък в Садово, обвинен в убийство чрез побой, предава сайтът "Марица". Присъстват неговите родители, сестра му, много близки приятели и роднини както от село Милево, в което живее полицаят, така и от съседните села Селци и Поповица.

Хората настояваха Апелативният съд, който гледаше мярката за неотклонение на Ангел, да го пусне от ареста. Родителите му носеха и подписка, в която 500 души са се разписали в подкрепа на Ангел. Подписите са от жители на селата Милево, Селци и Поповица, които познават полицая и са сигурни в неговата невинност. Родителите му заявиха, че вярват безпрекословно на сина си. По думите им Ангел е искал само да предотврати кръвопролития и това и направил, не е убиец. "Искаме да си дойде вкъщи", посочиха близките на ченгето с насълзени очи. Те са убедени, че убийците на Огнян от Милево са на свобода.

Въпреки всички усилия на протестиращите пловдивските магистрати оставиха Ангел за постоянно в ареста. Докато навън се чуваше: "Ангел е невинен! Истинските убийци бродят на свобода!", прокуратурата и съдът се оказаха на съвсем друго мнение, и то базирано на свидетелски показания и доказателства.

Убитият на 4 септември в пловдивското село Милево Огнян Йорданов бил захвърлен на стадиона още докато бил жив. Той е бил ритан в главата и гърдите и после обвиненият в убийството му полицай Ангел Георгиев казал: "Дай да го закараме някъде тоя боклук да не умре пред нас!". Това заяви прокурорът Божидара Попова пред Апелативния съд в Пловдив. Тя цитира тези думи на свидетеля на случилото се Гечо Илиев, казани на разпит пред съдия преди дни.

Полицаят отрича и твърди, че е натопен и убийците са други. Още пред първата инстанция адвокатът му Евгени Костадинов обяви, че Огнян Йорданов е бил нападнат и бит от трима души от с. Караджово - Иван Петров, Александър Алексов и Димитър Панайотов, а Ангел Георгиев се намесил да ги разтърве, защото нападнатият извадил нож. После тримата се наговорили да казват, че Ангел Георгиев е биел Огнян Йорданов, а те стояли безмълвно. "Истинските престъпници са на свобода, Ангел въобще не е за тази банка", каза и пред апелативните магистрати Костадинов."Намесих се, за да взема ножа, и го хвърлих", заяви полицаят, който впрочем отказва да дава обяснения пред разследващите. Тезата на адвоката малко се пропуква от показанията на свидетеля Генчо Илиев, който твърди, че тъкмо ченгето го е претрепал и захвърлил на стадиона, за да не "мре пред тях".

Убийството е извършено към 4 часа сутринта на 4 септември в двора на къщата на Георгиев в Милево. Предната вечер в селото имало събор и всички били много пияни.

Реклама

"Георгиев вижда човек да лежи по очи в кръв. Какъв служител на реда е да не извика Спешна помощ", попита още прокурор Попова. Определението, с което Апелативният съд го остави в ареста, е окончателно. Предстои делото да влезе в съда след събирането на всички доказателства и разпита на още свидетели. Въпреки всички твърдения на прокуратурата бащата на Ангел не губи вяра в момчето си. "Вярвам безпрекословно на сина си, той не е убиец", заяви Георги.

 Доказателства

По делото има данни за физическо съприкосновение между Ангел и Огнян, от което може да са настъпили смъртоносните травми. "Няма доказателства за близост между двамата. Напротив, след като Огнян Йорданов е изпаднал в безпомощно състояние, е бил преместен на безлюдно място. Като полицай той е трябвало да отговаря за защитата на благата на всички и особено за телесната неприкосновеност", обясни съдия Даниела Събчева на предишното заседание пред Окръжния съд в Пловдив.

Реклама
Реклама
Реклама