Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/12599927 www.bgdnes.bg

Сценографката на "Пътят на честта" разпродава картини

Христина Бобокова и още куп знаменитости сред гостите на изложбата

Младата художничка Силвия Богоева събра артистичния елит на София при откриването на последната си изложба "Мракът свети" в столичната галерия Nuance във вторник вечерта, видя "България Днес".

Сред гостите шум, цвят и аромат внесоха актрисите Касиел Ноа Ашер, Александра Василева и Йоана Буковска, която дойде с двете си деца. Сред платната в артпространството на опашката за пожелания и снимки с Богоева се нареди и художникът и музикант Драган Милев-Дари. Припомняме, че екзотичният творец впечатли бившия премиер Кирил Петков с рисунките си върху дървени врати и маси това лято на плаж "Корал", както "България Днес" писа тогава.

Реклама

С неподправената си дискретност театроведът, театрален критик и журналист Гергана Пирозова наблюдаваше отстрани случващото се с чаша червено вино в ръка. Сред отбраните гости не остана незабелязано и елегантното присъствие на съпругата на крупния бизнесмен Пламен Бобоков - Христина Бобокова, която бе в компанията на своя приятелка.

Заради специфичния стил на Богоева, която е главен сценограф на сериала "Пътят на честта", някои от живописните й платна мигом бяха запазени за покупка. Силвето бе обсипана с подаръци, цветя и целувки от приятели, колеги, актьори и артисти.

Колоритното събитие откри менторът на художничката проф. Десислава Юлий Минчева, която не пропусна да обърне внимание на пламенния й характер и да й пожелае още много самостоятелни изложби. Професорът шеговито подчерта факта, че възпитаничката й най-сетне е открила съществуването и на други цветове освен черния и дори е започнала да работи с тях щуро и разумно. От своя страна младата художничка скромно и с усмивка просто отвърна: "Ами, отворено е. Заповядайте!". Изложбата на завършилата НГПИ "Свети Лука" с обработка на метал Силвия може да бъде видяна до 09.Х.2022 г.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама