Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/12624611 www.bgdnes.bg

Широко усмихнат, Григор се върна на корта, чрез който целуна цяла България. Направи си любимо селфи (СНИМКИ)

С широка усмивка, настроение и специални емоции Григор димитров се наслаждава на първите си мигове на българска земя, след като се завърна, за да играе на Sofia Open.

Голямата българска звезда на световния тенис излезе на централния корт в "Арена Армеец" за първи път от 5 години! През 2017 г. той триумфира с титлата в София. След това целуна корта. "Когато го направих, целунах цяла България", сподели Григор. Сега се завърна на същото място.

Реклама

Вече направи официални тренировки преди участието си на Sofia Open 2022. Като трети поставен в схемата Григор почива в първия кръг. Във втория ще се изправи срещу победителя от Иля Ивашка и Микаел Юмер. Мачът му ще бъде в сряда или четвъртък.

Григор даде и пресконференция за българските журналисти. Очаквано - залата беше препълнена. А за финал Димитров спази любима своя традиция - да си направи селфи с българските журналисти и фотографи. 

"Все едно не съм напускал. Чувствам се добре. Последните няколко дни търсех всяка една възможност да изляза да потренирам на централния корт. Атмосферата отново е на много високо ниво", каза Григор.

"Тук беше един от най-специалните моменти. Това чувство никога не ме е напускало. Винаги имам една мисъл в себе си – не само за публиката и атмосферата, но и за България", добави Димитров.

Реклама
Реклама
Реклама