Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/12625107 www.bgdnes.bg

Звездата на Северна Македония Елиф Елмас: Целта е класиране за Евро 2024

В Скопие се говори само и единствено за победа на Северна Македония в мача срещу България и комшиите са надъхвани от местните медии да се хвърлят здраво в сблъсъка с нашите. Футболистите на селекционера Благоя Милевски трябва да спечелят срещата, ако искат да бъдат сигурни, че ще завършат на второ място в Група С в Лига на нациите и при жребия за Евро 2024 ще бъдат в четвърта урна, пише местното издание на сайта Гол. Така Северна Македония ще може да се надява на по-леки съперници по пътя към еврофиналите в Германия след две години. Ще бъдат избегнати неудобни противници като Турция, Гърция или Грузия. Дори и точка срещу България може да се окаже достатъчна за Северна Македония, но тогава отборът на Милевски ще зависи от резултатите на други тимове.

По време на лагера на северномакедонците за мача с нашите звездата на домакините Елиф Елмас отпразнува своя 23-ти рожден ден. Младият футболист получи торта от местната федерация за празника и държа кратка реч. "Целта е класиране за Евро 2024", заяви играчът на "Наполи" и получи овациите на всички съотборници.

Реклама

За съдия на мача Северна Македония - България е назначен австриецът Юлиан Вайнбергер. Негови помощници ще бъдат сънародниците му Максимилиан Колбих и Михаел Обрицбергер. Продажбата на билети върви от 19 септември, като пропуските се продават само на каси и няма да може да се купуват чрез интернет. Всеки може да плати най-много за четири билета, като освен своята лична карта трябва да представи документи и за всеки от хората, които ще го придружават на стадиона. Цените на билетите са между 250 и 350 денара (4-6 евро). Интересът към мача не е толкова голям, колкото се очакваше, защото първото място в групата вече е спечелено от Грузия.

В лагера на нашите национали цари умерен оптимизъм след успеха над Гибралтар с 5:1 при дебюта на селекционера Младен Кръстаич. България също се нуждае от добър резултат в Скопие, за да се надява на по-благосклонен жребий за Евро 2024.

"Северномакедонците ще приемат мача срещу нас повече на политическа основа, не като футболна среща - коментира капитанът Кирил Десподов. - Защо да не победим в Скопие? Ще направим добър резултат и ще спечелим!"

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама