Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/12625488 www.bgdnes.bg

Димитър Любенов, който уби французин на Околовръстното, засичан да кара с над 50 км/ч над ограничението (Видео)

Той е задържан

Димитър Любенов, убил французин на пътя, е бил засичан да кара с над 50 км/ ч над ограничението извън града, както и 40 км/ ч над ограничението в града. Той е задържан за 72 часа. Това съобщиха на брифинг  Десислава Петрова и Христо Кръстев, зам.- градски прокурори на София, наблюдаващият прокурор Събина Христова, Лъчезар Близнаков от Пътна полиция и Радослав Начев, зам.-шеф на Столичната пътна полиция.

На Любенов м е повдигнато обвинение.  Той удари с автомобила си порше кола, в която пътували френски туристи. Те отивали към летището. Включили се от локалното по Околовръстното в района на търговски център. Тогава отзад ги ударило поршето на Любенов. За шофьора очевидци казаха, че се държал неадекватно след инцидента. Жалел само за колата си, крещял по свидетели "К'во ви пука за нек'ви франсета, вие българи ли сте".  Назначени са експертизи, които да кажат с каква скорост е карал мъжът. Той е дал кръвна проба, след като е отказал да бъде тестван на място с дрегер.

Димитър Любенов има наплатени 1950  лв. глоби и платени глоби в размер на  2350 лв. Не е дал обяснение, не е изяснено къде е бил преди катастрофата.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама