Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/12625851 www.bgdnes.bg

Нагъл джигит с 35 глоби уби французин

39-годишният Димитър Любенов фучал с 200 км/ч, прати още двама в болница 

Доли ЛУКАНОВА

Тежка катастрофа отне живота на възрастен французин на столичния околовръстен път. Бруталният инцидент става вчера в 4:05 часа сутринта в близост до голям търговски център.

Свидетели виждат 39-годишният Димитър Любенов да хвърчи с над 200 км/ч по пътното платно с "Порше Панамера", което се води едно от най-бързите луксозни возила в света. Секунди по-късно се чува страшен тътен.

Реклама

Спортният автомобил се включва с бясната скорост от локалното и помита малък "Форд Фокус". В него пътуват семейство възрастни французи, които се връщат от почивка в Банско. Колата е управлявана от 46-годишен българин, който е трябвало да ги закара на летището, за да се приберат във Франция. Автомобилът се преобръща по таван и се смачква до неузнаваемост. На място загива 64-годишният французин, а другите двама са с тежки наранявания. В този момент покрай тях минава линейка, която пътува за адрес. Виждайки страшната гледка, медиците отбиват. 62-годишната французойка е с фрактура на таза и гръбнака, както и черепно-мозъчна травма, а българинът е със съмнения за мозъчно сътресение. Шофьорът на спортния автомобил е невредим.

От МВР казаха, че водачът е отказал тестове за алкохол и наркотици, но по-късно е дал във ВМА кръвна проба.

"Беше изключително злоупотребил с алкохола. Арогантен, циничен. На мен ми каза: “Какво ви пука за някакви французи, вие българи ли сте?”, споделя свидетелят Михаил Главчев.

За наглото поведение на шофьора написа във фейсбук и свидетелката Биляна Борисова: "Когато пристигнахме на мястото, шофьорът на пометения автомобил се опитваше да извади бабата и дядото, а софийският пияндурник говореше по телефона, цитирам: "Ударих една кола, панамерата е на кайма!". Малко след това влязохме в спор, в който ни попита ние българи ли сме, че да защитаваме тия чужденци ?!?! Изключително безскрупулен боклук, без извинение!"

Шофьорът на поршето е собственик на две фирми за внос на коли и пречистване на отпадни води, има 29 фиша, повечето за превишена скорост, половината не са били платени и са на стойност 4500 лв.

"Съболезнования на близките. Това вече е огромен социален проблем. Отдавна прокуратурата внесе предложения за законодателни промени включително и отнемане на МПС на пияни и дрогирани шофьори", коментира главният прокурор Иван Гешев.

Реклама
Реклама
Реклама