Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/12627265 www.bgdnes.bg

Григор Димитров в София: Искам да чуя мощно "Мачкай, Гришо"!

Няма нещо по-хубаво от това да играеш на родна земя, казва тенис звездата

Григор Димитров няма търпение да се завърне на корта на "София Оупън". Най-добрият ни тенисист признава, че у нас се чувства най-силен и ще опита да използва позитивната енергия на феновете си. Гришо се завръща на турнира, след като пропусна последните издания, и се надява отново да триумфира с купата.

"Винаги съм се радвал, когато съм на българска земя - каза Григор преди мачовете. - Готов съм да чуя едно мощно "Мачкай, Гришо". Очаквам много добра публика, всеки би искал една доза увеличение на пулса, за да се зареди с позитивни емоции. Опитвам се да използвам позитивната енергия от феновете. Аз където и по света да играя, има българска подкрепа и винаги се чувствам много добре и се опитвам да я използвам. Няма нещо по-хубаво от това да играеш на родна земя. И естествено си пожелавам още една неделя да прекарам тук. Всеки спортист минава през тежки моменти или през такива, в които не му се тренира, а му се почива повече. Балансът е важен, а с опита нещата по-лесно се напасват. Трябва да си и по-целенасочен и понякога след загуба трябва да си дадеш време извън корта. Защо не мачовете в София отново да ме заредят за силна серия занапред? Искам да се насладя отново на публиката, на корта, на играта. Това е по-важното, а ако тези неща станат, всичко ще си дойде на мястото."

Григор говори и за приятелството си с Роджър Федерер, който преди дни се отказа от тениса. "Винаги съм се възхищавал на Роджър за неговата настройка да мисли само за следващата точка - казва Гришо. - Ясно е, че уменията му са невероятни, но психическата му настройка преди мач, след мач и по време на мач е страхотна. Много са ценните съвети, които ми е дал, не мога да кажа един. Имало е моменти, в които не слушам съветите. С времето сякаш семейството е най-ценно за мен и оттам започва всичко."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама