Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/12647949 www.bgdnes.bg

Трима сирийци са убитите от мълния в София

Бежанците се скрили под дърво

Пети пострадал по същия начин в Западен парк

Мълния уби трима наведнъж в центъра на София. Четвъртият ударен е в “Пирогов” с 25% изгаряния.

“Чу се страшен трясък, изпуснах си телефона”, разказа Албена, която работи на 100 метра от мястото на инцидента.

Реклама

Жертвите са млади сирийци. Мигрантите се били скрили от бурята, която удари снощи София, под дърво и са носили със себе си багажа си.

Инцидентът е станал в градинката между ул. “Пиротска” и църквата “Св. Никола” в центъра на столицата. Според разкази на очевидци групичката се е разхождала, когато са почнали светкавиците. Те решили да се скрият под най-голямото дърво в парка, намиращ се близо до Еврейското училище. Там ги ударила мълнията. По първоначални данни тя не е поразила дървото, а или е ударила хората, или близо до тях.

Сигналът за ударените от гръм е подаден в 18,15 часа. Към мястото са изпратени три линейки на Спешна помощ, които са пристигнали на мястото за 9 минути.

Градинката веднага бе заградена с ленти, а телата на загиналите стояха на мястото над час и половина след инцидента. Причината - все още не бе дошла оперативна група, която да направи оглед. В нея има разследващ полицай, оперативен работник и експерти, както и съдебен лекар.

Пети човек е бил ударен от мълния в района на Западен парк по информация на БНР.

Четири аварийни екипа на Столична община бяха изпратени на терен. Те реагираха на сигнали във връзка със силния дъжд като паднали дървета и клони.

Такива оплаквания са постъпили от кварталите “Хаджи Димитър”, “Красна поляна”, от бул. “Иван Гешов”, както и от завирявания. Градският транспорт продължи да се движи по разписание с изключение на трамвай номер 10 заради завиряване на ул. “Антим Първи”.

Реклама
Реклама
Реклама