Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/12675512 www.bgdnes.bg

Наш тенисист се бие на корта

Българският тенисист Адриан Андреев забърка страшен скандал по време на турнира в Орлеан, Франция, от сериите "Чалънджър". Андреев успя да победи в 1/4-финалите представителя на домакините Корентен Муте, като направи обрат - 2:6, 7:6(3), 7:6(2). Французинът е под щ1 в схемата и е 64-и в света.

При здрависването над мрежата след мача Андреев удари с тяло Муте, след което французинът опита да го сграбчи за гърлото и двамата налетяха да се бият. Само бързата реакция на съдията успя да спаси положението и побойниците бяха разтървани, а публиката в Орлеан определено остана шокирана от случилото се.

Реклама

Това е втора победа за Адриан над този съперник в рамките на девет дни. Преди седмица Андреев елиминира Муте и на "Чалънджър" в Генуа (Италия). Още от Италия двамата тенисисти имаха "закачка" помежду си, чиято искра възпламени страстите и в Орлеан.

Самият френски тенисист се оплака, че през целия мач е бил псуван от съперника си. "Когато един играч ти каже на два пъти "Fuck you!" и те гледа в очите, не се притеснявам да го накарам да разбере, че това не е правилният избор. Вие аплодирахте този човек след мача, но за мен това не е правилно. При всяко положение той ме нагруби и поиска от мен да се видим, когато излезем от корта. Така и направих и всички видяха това, но ми беше трудно да го намеря в продължение на 10 минути. В крайна сметка той се беше скрил в другия ъгъл зад шест човека охранители. Чух много добре неговите закани какво ще се случи, когато излезем навън. Но май те бяха скрити добре и не успя да ги осъществиш. Но аз ще те изчакам спокойно, за да можем да обсъдим всичко на спокойствие", написа в социалните мрежи изнервеният Муте.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама