Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/12677066 www.bgdnes.bg

Спасиха живота на Вальо Танев с операция в Израел

Възстановявам се, след загубата на жена ми не празнувам рожден ден

Актьорът Валентин Танев се връща отново в постановката "Хъшове" от Иван Вазов на режисьора Сашо Морфов в Народния театър на 20 октомври.

"Наложи ми се животоспасяваща операция в Израел. Не искам да кажа каква е тя, възстановявам се и мисля, че ще съм добре, докато дойде време да играя в "Хъшове", сподели бившият зам.-шеф на артистите. На другия ден - на 21 октомври, той става на 65 години. "Няма да празнувам. Миналата година почина съпругата ми Юлия, с която бяхме повече от 40 години заедно, и от тогава не ми е до празник", казва актьорът.

Реклама

Относно това дали ще гласува, Танев не е наясно дали ще го направи. "Тези политически игри вече са ми досадни, скучни и повтарящи се. Политическото приказване е такова общолафие. Хората нямат нужда от празни обещания, а от действие, а положението ми се струва безизходно. Тежко е за всички - и за възрастните, и за младите в държавата. Най-отчайващо е за младите, защото на възрастните животът им, както се казва в "Лазарица" - "вижда вече студения си залез". Но като няма перспектива, е много лошо. Все пак аз съм оптимист", казва Танев.

"Знаете ли, в най-тежките времена - 1996 г., когато наистина нямаше какво да ядем в буквалния смисъл на думата, участвах в едни от най-приятните постановки, които са ми се случвали, играех едни от най-хубавите роли: "В очакване на Годо" играех Естрагон, после в Народния театър в "На дъното" създадох Кърлежа. Понякога ти си мислиш: "Повече не може да се издържа, много е тежко!", а в същото време се пръква някоя постановка със страхотна енергия. Така че рецепта за култура е много трудно да се даде. Може да се създадат прекрасни условия - и финансови, и всичко да ни е наред, и нищо да не се случи. Има млади хора, които са заразени от изкуството, отдават се на театъра, дано да не прегорят. Дано да не им омръзне, да не се откажат, да не се изчерпат, най-вече да не се отчаят", споделя все пак оптимистично Вальо Танев.

Желаем му да се оправи напълно и още дълго да ни радва от сцената!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама