Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/12685493 www.bgdnes.bg

Най-малко 174 са вече загиналите на футболен стадион в Индонезия

Най-малко 174 са вече жертвите на блъсканицата и тъпканицата на футболен стадион в Източна Ява, предаде Ройтерс, като цитира заместник-губернатора на индонезийската провинция Емир Дардак.

Трагедията се разигра в Маланг, предаде БТА. След края на мач от индонезийската Висша лига, завършил с победа на "Персебая" над "Арема", на стадиона започнали сблъсъци между футболни фенове. Полицията се намесила със сълзотворен газ. Това предизвикало паника сред зрителите и стотици от тях се втурнали едновременно към изходите и така се стигнало до блъскане, при което хора паднали на земята, някои от тях били стъпкани до смърт, а други са се задушили.

Реклама

Президентът на Индонезия Джоко Видодо разпореди днес на властите да направят проверка и преоценка на мерките за сигурност, които се взимат по време на футболни мачове в страната, след трагедията при блъсканица и тъпканица на стадион в Източна Ява.

Президентът разпореди да се спрат мачовете от индонезийската Първа лига, докато тече разследването на трагичния инцидент. Той призова това да бъде последната футболна трагедия в страната.

Същевременно Мохамад Махфуд Махмодин, министърът по въпросите на сигурността, заяви, че броят на зрителите на стадиона, на който се разигра трагедията, е превишавал капацитета на спортния обект, предаде Ройтерс.

Били са продадени 42 000 билети за стадион с капацитет от 38 000 зрители.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама