Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/12688896 www.bgdnes.bg

ЦСКА на щурм срещу пожалването

Хулиганите ще се почувстват безнаказани, пишат от Борисовата градина

Ръководството на ЦСКА-София излезе с позиция по очакваната отмяна на наказанието на "Левски" за мач без публика. Решението на Апелативната комисия по случая с наказанието на "сините" се очаква утре. Дисциплинарката реши да остави носителите на купата без публика за една среща заради бомбичката, ударила физиотерапевта на "червените" Иван Христов в мача помежду им.

Привържениците на тима от "Герена" веднага обявиха, че няма да се съобразят с наказанието и ще напълнят трибуните за срещата с "Ботев" (Пд) в края на седмицата. Дори се появиха и закани за по-крути действия, включително неподчинение на органите на реда.

Реклама

От ръководството в Борисовата градина са твърдо против да замълчат за инцидентите, при които пострада главният физиотерапевт на отбора Иван Христов, а Джонатан Линдсет беше ударен с предмет по главата.

"Недопустимо и в разрез с всички морални и спортсменски норми е да има пострадал служител на противниковия отбор и вместо извинение да последва призив за бойкот на наказанието и неподчинение на публиката. Никой от "Левски" не се свърза с клуба ни, Иван Христов или Джонатан Линдсет да попита какво се е случило. Дори напротив, при наличието на безспорни доказателства чухме коментари, анализиращи колко защитени са скамейките на националния стадион и подмятания, оспорващи истинността на инцидентите", се казва в изявление на ЦСКА-София.

За да не остане и капка колебание, от там са събрали доказателства и свидетелства за ситуациите, които да бъдат представени нагледно пред съответните органи.

"Свидетели сме на опити това опасно футболно хулиганство да бъде принизено до леко провинение. Призоваваме решенията за санкции да се основават на спазването на Дисциплинарния правилник, прилаган многократно с цялата си тежест върху много други отбори, нас включително.

В този контекст Апелативната комисия би създала изключително опасен прецедент и би дала знак, че футболните хулигани могат да се чувстват безнаказани, ако под наложения натиск удовлетвори желанието на съперника ни да се отърве от наказанието за хвърлена бомбичка", пише още в документа.

Реклама
Реклама
Реклама