Реклама
https://m.bgdnes.bg/da-pomognem/article/12701737 www.bgdnes.bg

60 000 лв. нужни за протеза на Гери

18-годишното момиче се бори с рак, ампутират крака й след усложнения

60 000 лв са нужни за протеза на Гери!

Това е офертата, която 18-годишното момиче от Враца получи от най-добрите специалисти у нас по протезиране.

Съдбата на Гери, за която "България Днес" разказа през юни т.г., е изключително тежка.

От рак на гърдата си отива майка й Десислава през 2010 г. Тогава момичето е едва на 6 години и още не е тръгнало на училище. От рак на стомаха си отива и вуйчо й Мирослав. Коварната болест сполетява и нея през 2017-а.

Реклама

След серия от химиотерапии и операция за цялостна смяна на тазобедрена става с последваща нова химиотерапия ракът отново се връща в началото на декември 2018 г. с образувание в белия дроб и ставата.

Следват две поредни животоспасяващи операции. Лекарска комисия взима тежкото решение за ампутиране на крака с цел усложненията да не се разнесат по цялото тяло. Гери продължава с нов курс химиотерапия и скъпоструващо изследване в Австрия, което не се поема от здравната каса.

В най-трудните мигове за момичето неотлъчно се грижи всеотдайният му баща Емилиян. Налага му се да взима постоянно болнични, за да пътува с дъщеря си до многопрофилната болница "Св. Георги" в Пловдив, където протича химиотерапията всеки понеделник.

"Борим се заедно и вярваме, че ще успеем. Тичане по болници - това ни е животът. Гери мечтае само да оздравее", споделя нейният баща Емилиян.

Сега Емо е личен асистент на Гери, след като тя навършва пълнолетие в края на миналата година. Доходите стигат само за горивото до Пловдив и обратно, както и най-необходимите неща за нормален живот.

Освен от 60 000 лв. за изработка на протезата, която ще позволи по-свободно придвижване, Гери се нуждае от средства за лечение и занапред.

Реклама

"Който желае и има възможност, нека ми помогне да имам нормален живот и да съберем средства за протеза", споделя пред "България Днес" момичето.

Повече от година и половина изминава от лекарската интервенция за ампутиране на крака. Раната вече е достатъчно зараснала и заздравяла, за да може Гери да пристъпи към протезиране.

Тъй като тя ще бъде цялостна, цената й е по-висока. Стойност, която момичето и нейният баща далеч няма да могат да си позволят. Затова е изключително важно набирането на средства да се активизира възможно най-скоро, за да може скоро борбената Гери да захвърли патериците и да почувства отново живота си пълноценен.

Дарителска сметка на Гергана Емилиянова Петрова:

Уникредит Булбанк

BG28 UNCR 7000 1523 5223 94 EUR

BG71 UNCR 7000 1523 5323 96 BGN

Реклама
Реклама
Реклама