Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/12705918 www.bgdnes.bg

Адвокат: Полицаи са изгонили шофьора на мъжа, убил с поршето си французин

Униформите, имали участие в катастрофата са отстранени, каза вътрешният министър Иван Демерджиев

Полицаи са спрели Димитър Любенов преди катастрофата на столичното околовръстно миналата неделя. Те са изгонили шофьора му и затова той е седнал зад волана. Минути след това при удара загива французинът. Това каза адвокатката на мъжа Ива Борисова.

Реклама

"Това  е нашият клиент, ние ще си го поемем", казали униформените на шофьора от "Drink and Drive", който до този момент возел Любенов, твърди Борисова.

Затова мъжът седнал зад волана, а полицаи го ескортирали, посочи още тя. При инцидента Любенов е бил пиян и дрогиран, карал с 195 км/ч.

В залата Адвокат Борисова поиска да се провери дали длъжностни лица не са допринесли за инцидента. Тя не даде повече подробности. Прокурорката по делото посочи, че няма такива данни.

В момента съдът заседава по мярката за неотклонение на Димитър Любенов.

Ние сме отстранили полицаите, които имат участие, каквото не би трябвало да имат, в случая с Любенов. В края на деня ще обясним подробно", така министърът на вътрешните работи коментира случая с Димитър Любенов, който блъсна форд с французи на Околовръстното и причини смъртта на единия от тях.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама