Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/12719079 www.bgdnes.bg

Шави бесен и възмутен след загубата от "Интер"

"Бесен и възмутен съм! Не мога да намеря други думи..."

Това заяви треньорът на "Барселона" Шави Ернандес, който не сдържа нервите си след загубата с 0:1 от "Интер" в Шампионска лига. Каталунците вкараха гол, който не бе зачетен заради игра с ръка на Ансу Фати. В добавеното време при почти идентична игра с ръка дузпа за "Барса" не бе отсъдена. След поражението в Милано каталунците са на трето място в група "С" със само три спечелени точки от три мача. Води "Байерн" с пълен актив от 9 точки, следван от "Интер" с 6. При тази ситуация тимът на Шави ще има огромни проблеми да се класира напред в турнира.

"Случилото се в Милано е абсолютна несправедливост - категоричен е Шави. - Време е съдиите да обясняват своите решения на терена. Ние не разбираме какво се случва. Реферите трябва да говорят и това ще ги очовечи и ще изясни ситуациите."

Реклама

Ернандес призна и проблемите в своя състав. "Събудихме се твърде късно - коментира Ернандес. - Накрая ги бяхме притиснали, но не използвахме шансовете си. Хубавото е, че ни остават три финала в групата. Ситуацията е сложна и трябва бързо да влезем в релси. Ще имаме две важни домакинства, които трябва да изиграем с повече мощ. Не бяхме на ниво през първото полувреме и взимахме грешни решения. Жалко е, защото заслужавахме поне равенство."

"Барселона" обмисля да подаде официална жалба срещу съдийството на рефера Славко Винчич и помощниците му от ВАР стаята.

Очаквано, в лагера на домакините настроението е коренно различно.

"Играхме с агресия и решителност, тъй като това е единственият начин да победим съперник като "Барса" - заяви треньорът на "Интер" Симоне Индзаги. - Радвам се за привържениците и за клуба, но все още не сме постигнали нищо. Този успех в Шампионската лига трябва да бележи началото на нещо по-добро в представянето на отбора."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама