Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/12728818 www.bgdnes.bg

ЦСКА амнистира Гарсес и Жеферсон

Брадли де Нойер готов за дербито в Разград

ЦСКА ще амнистира бразилците Маурисио Гарсес и Жеферсон за предстоящото в понеделник гостуване на шампиона "Лудогорец".

Двамата бяха наказани и солено глобени заради некоректно отношение към клуба и треньора Саша Илич. Бразилците получиха специално разрешение от сръбския наставник да се приберат в родината си по време на паузата за мачовете на националните отбори. Но Гарсес и Жеферсон не спазиха своята дума пред ръководството и закъсняха няколко дни с прибирането си, което вбеси Саша Илич.

Реклама

Крилото и халфът на "червените" отнесоха глоба и за назидание бяха оставени извън групата при победата с 2:1 над "Пирин" в последния кръг на Първа лига.

"Жеферсон и Гарсес получиха почивка от мен - обясни тогава Саша Илич. - Влязох им в положението, но закъсняха да се върнат. Аз съм такъв човек, че когато имам договорка с някого и той не я спази, после трябва да бъде наказан. Не искам да говоря за неща, които са в кухнята на клуба. Искам да кажа, че това са работи, които не бива да се случват, и ще видим какво ще стане в следващите дни."

Жеферсон кара вече пета година на "Армията" и многократно е закъснявал с прибирането си от Бразилия по всевъзможни причини. Халфът явно е подучил на номерата си и Гарсес, който дойде през миналия сезон в ЦСКА.

Илич е доволен от старанието на двамата в последните тренировки и се очаква те да се завърнат в групата за дербито с "Лудогорец". Гарсес има шансове да започне като титуляр в Разград. Жеферсон почти сигурно ще остане на пейката. От началото на сезона Гарсес е най-резултатният футболист на ЦСКА и има 6 гола в 8 мача в Първа лига. Атакуващият футболист показа сериозно израстване под ръководството на Саша Илич, след като през миналия сезон бе пренебрегван от него.

За мача с "Лудогорец" се завръща и нидерландецът Брадли де Нойер, който също бе извън групата за мача с "Пирин" заради лека контузия. Левият защитник тренира наравно със съотборниците и вероятно ще започне като титуляр в Разград. Единственият контузен в лагер на "червените" остава Асен Дончев, който наскоро претърпя операция.

Реклама
Реклама
Реклама