Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/13091583 www.bgdnes.bg

Сащисани съседи твърдят: 15 г. Захари убива кучета в тоалетна

Ултрасът на "Левски", осакатил Мечо, лежал в психиатрия

"Захари Ш. повече от 15 години брутално изтезава и убива животни във външната си тоалетна. Зловещите писъци на кучета и котки се чуват в целия квартал. Примамва четириногите с храна, връзва ги във външната тоалетна на къщата си и започва да им чупи и реже крайниците. Подавали сме сигнали до полицията, но никой не взима мерки."
Това разказа пред "България Днес" съседка на мъжа, която пожела да остане анонимна. Екип на вестника посети къщата на Захари в столичния квартал "Карпузица 2". Пред дома му имаше полиция и криминалисти. Прозорците бяха счупени от възмутени граждани. По думи на съседите Шулев е избягал от дома си, след като се е разбрало за мъченията, които е причинявал на животните.
Сигналът за пребитото куче Мечо взриви социалните мрежи. На кадри от охранителни камери се вижда как мъж излиза от дома си и примамва с храна бездомно куче. Животното тръгва след него. Четири часа по-късно същият човек се появява отново на кадрите. Извергът носи кучето на ръце и го захвърля край пътя, а то не помръдва. Има счупени кости и множество порезни рани.
Мечо е намерен сутринта от съседи на нападателя му, които веднага сигнализират на организацията Animal Rescue Sofia.
"Не бяхме готови за това, което видяхме. Кучето претърпя операция и се възстановява. За съжаление, всеки ден получаваме сигнали за пребити животни. Подали сме сигнал и до прокуратурата. Тече разследване", обяснява Пламена Дочева от организацията за защита на четириногите.


С риск за живота си и страх в очите съседи на мародера, който е ултрас на футболния "Левски", споделят:
"Виждала съм как убива куче. Размаза го с крак и после го хвърли в празното място до къщата. С баща му излязохме да спасим животинчето. Беше му счупил лапите и кръста. Всички съседи гледахме кучето, давахме му мляко, но не можа да оцелее".
Други съседи твърдят, че убиецът на кучета е лежал в психиатрична клиника.

Реклама


"Винаги ми се е виждал кротък и потаен. Още от малък е изоставен от майка си. Отгледан е от баща си, който беше алкохолик и почина преди 2 години. Живееше със сестра си, но тя се омъжи и го остави. Към днешна дата живее с чичо си и няма официална работа. Ходи по складове и строежи, когато го извикат."
"България Днес" разговаря по темата с основателката на фондацията "Лапички за справедливост" Пламенка Калинкина.
"Това е криминално престъпление и е работа на прокуратурата да накаже това деяние.

Ако от там не си свършат работата, следващите ще бъдат хора в безпомощно състояние. Очевидно жертвите му са беззащитни същества. Негови жертви в бъдеще ще са деца и възрастни хора. Съседите му, които толкова години са мълчали, са негови съучастници. Тяхното мълчание е довело да смъртта на много животни", сподели природозащитничката.
Според нея по Наказателен кодекс той трябва да получи до 3 години затвор и до 5 хиляди лева глоба.
"Тъй като става въпрос за рецидив, трябва да се вземат мерки, ограничаващи подобни действия в бъдеще", за финал сподели Калинкина.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама