Реклама
https://m.bgdnes.bg/da-pomognem/article/13110038 www.bgdnes.bg

Цвети, която се бори за живота си: Получих рак за подарък

Откриха болестта на 8 март, не мога да се движа, споделя красивото момиче 

"Имам рак на панкреаса с метастази на черен дроб и кости. Откриха ми го на 8 март - лош подарък за празника на жената."

Така започва историята си младата и чаровна Цветомира Цанова, която по-рано тази година чува едни от най-страшните думи. Въпреки че болестта я променя и след химиотерапиите остава без коса, очите и чертите на младата дама са все така красиви.

Реклама

"Всичко започна през януари тази година с болка в коляното. Минах през различни лекари, докато се стигне до самата диагноза. От там последва счупване на бедрена кост, от юни съм обездвижена от кръста надолу и краката, защото метастазите по костите са ги направили крехки и чупливи. По прешлените са се появили образувания, които са прищипали гръбначния мозък, и това е довело до моето обездвижване", споделя за тежките последни месеци Цветомира.

Красивото момиче започва лечението си в България, като преминава през пет химиотерапии.

"В момента съм на таргетна терапия, като ми казаха, че с вливките ще почувствам краката си, но така и не ги почувствах. Неврохирурзите в България пък ми казаха, че няма да проходя никога. Затова се обърнах към клиники в Турция, където искат да направят нови изследвания, защото се съмняват, че лечението ми е било правилно. Отделно една от клиниките ми дава надежда за възвръщане на сетивата в краката с нуклеарна медицина", каза още Цанова, която не спира да показва колко е силна и не губи надежда, че може да пребори коварната болест.

По предварителни разчети цялото лечение ще струва около 100 000 лв., като за момента Цвети има оферти само за част от лечението.

"To e формирано в две оферти от две клиники, тъй като ги комбинираме. Впоследствие ще се разбере и за другите предложения, които ще са ясни в самия ход на лечението ми. За съжаление не разполагам с толкова много пари", добавя борбената млада жена.

До вчера следобед в дарителска платформа бяха събрани над 65 000 лева от общата сума. Така че са необходими още малко усилия, за да бъдат набрани всичките 100 хиляди лева. Кампанията й се казва "ПоДари бъдеще на Цвети".

"Надявам се един ден болестта да е зад гърба ми и аз отново да мога да ходя", завършва с надежда Цвети.

Реклама
Реклама
Реклама