Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/13122894 www.bgdnes.bg

Душманинът на Мечо остава в ареста

Постоянно зад решетките остава Захари Шулев, обвинен в проявена жестокост към кучето Мечо. Това съобщи пред "България Днес" Мадлен Шишманова, говорител на Софийската районна прокуратура.

Соченият за насилник на животни е обвинен за това, че примамва с храна бездомното куче, а четири часа по-късно носи животното на ръце и го захвърля край пътя. Мечо е намерен сутринта пред къщата на Захари в столичния квартал "Карпузица" със счупени кости и множество прорезни рани. От съседи на Захари медията ни научи, че извергът в продължение на 15 години изтезава животни във външната тоалетна на къщата си.

Реклама

"Много съжалявам. Това повече няма да се повтаря. Искам да ме освободите, за да се грижа за болния си чичо и за да не загубя работното си място", заяви обвиняемият пред съда.

"Надяваме се Захари да понесе строго наказание и да не бъде освободен. Ако той остане на свобода, има опасност да заличи доказателства и извърши друго престъпление. Този път потърпевшите можем да сме ние или децата ни", със страх споделят живеещите наоколо.

Съдът уважи искането на държавното обвинение за налагането на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража", защото прие, че има достатъчно доказателства за извършеното престъпление. От прокуратурата ни увериха, че докато съдът не определи друга мярка, Шулев ще бъде задържан. Деянието му предвижда лишаване от свобода от 1 до 3 години и глоба от 2000 до 5000 лв.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама