Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/13132469 www.bgdnes.bg

Деца на известните се сблъскват със закона

Презадоволени и незнаещи що е лишение

Наследници на политици с най-много провинения

"Интересно ли ви е как е израснало едно дете на българското кино? Дядо ми Людмил Стайков е световноизвестен режисьор и най-добрият български дядо. Баба ми Виолета Донева е една от най-обичаните наши актриси."

Това е разказ в социалните мрежи на Ивет Стайкова, която е обвинена за убийството на баба си - известната актриса Виолета Донева. Отгледана в артистично семейство, без да е лишавана от нищо, а може би тъкмо заради това - проблеми с наркотиците объркват живота и шанса за добро бъдеще на момичето.

Реклама

Ивет не е единствена, отгледана в известно семейство, която обаче поема по лош път.

На ръба на закона дълго време се движи Георги Иванов, син на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов. Момчето бе арестувано през 2014 година за въоръжен грабеж на бензиностанция в София. Той бе осъден на пет месеца условно и 3 години изпитателен срок. От делото така и не стана ясно колко пари е успял да вземе при грабежа. Според съобщения в медиите става дума за минимална сума. Иванов-младши влиза в бензиностанция на столичния бул. "Г.М. Димитров" малко преди полунощ на 9 април 2014 г. Заплашва касиерката с огнестрелно оръжие, взима парите и бяга. По-късно е арестуван, но тъй като няма 18 години, е оставен под надзора на инспектор от Детска педагогическа стая. Депутатският син има и други изцепки, няколко пъти бяга от дома си, Георги беше и в джипа на Кристиан Николов в момента на катастрофата, довела до смъртта на Милен Цветков.

В редица неприятности се забърка и братът на най-известния в момента роден актьор Захари Бахаров - Явор. За разлика от батко си, младият Бахаров дълго време се появяваше в новинарските емисии с хулигански изцепки, а не с роли в киното. След няколко пиянски скандала, довели до кратки арести и задържане заради притежание на марихуана, Явор се забърка в най-голямата си каша. Той бе хванат да кара с 1,3 промила в кръвта посред нощ в Банско и вероятна употреба на наркотици.

"Съжалявам, че притесних роднините и най-близките си", каза Бахаров в съда, с което се извини и на своята майка Мюжгян Бахарова - дългогодишен кадър на Българското национално радио.

Близък роднина на друго популярно лице от екрана също донесе много неприятности за семейството си. Братът на Димитър Рачков бе арестуван в края на март миналата година след полицейско преследване, при коетo отказа да спре за проверка и блъсна кола на жандармерията. В нерегистрираната кола, която е шофирал, е имало наркотици. Екшънът се разиграва, докато Петър Рачков е в изпитателен срок по предходна присъда за разпространение на опиати.

През 2012 година обвиниха в хулиганство и сина на актрисата Аня Пенчева - Ангел Караньотов. Той бе един от двамата мотористи, нахлули в столичен мол. Младежът бе състезател по мотоциклетизъм и изглежда, си взе поука от случилото се, защото след инцидента не е имал друга неприятна среща със закона.

Реклама

За разлика от него, синът на бившия депутат Добромир Гущеров - Християн, на няколко пъти се забърка в сериозни проблеми. Той беше арестуван през януари 2018 година. Конфликтът започнал в емблематичното столично заведение "Домби", където Гущеров се забавлява с приятели. Компанията му се спречква с друга и се стига до физическа разправа. Тя се пренася извън дискотеката, като двете компании си устройват среднощна гонка с автомобилите си. След като са спрени от полицейски патрул, при маневра Гущеров-син успява да блъсне колата на униформените. Тогава той прекара едно денонощие в ареста на столичното 6-о районно управление. Наскоро отново се заговори за катастрофа с негово участие, но синът на бившия депутат от БСП отрече.

През 2017 година за безразборна стрелба посред бял ден в централния столичен квартал "Лозенец" бяха задържани двама популярни наследници. В ареста се оказаха Йордан Златков, син на Злати Златев-Златистия, и Калоян Арсенов, син на бившата екоминистърка от НДСВ Долорес Арсенова. След празнуване в заведение по случай раждането на дете на Калоян Йордан взел законно притежавания пистолет на своя приятел и стрелял във въздуха. От стрелбата посред бял ден куршуми счупили прозорците на апартамент и като по чудо инцидентът се размина без жертви.

В сериозни проблеми със закона се забърка и първородният син на Гълъбин Боевски - Пол. Акция на полицията през пролетта на 2019 г. откри наличие на кокаин, амфетамини и марихуана в джипа и дома на момчето. Общото количество на дрогата беше 46,73 грама. Синът на щангиста беше заплашен с активна присъда между две и осем години. Пол Боевски се призна за виновен и сключи сделка с прокуратурата. Това му осигури 3-годишна условна присъда и глоба от 2500 лева.

Реклама
Реклама
Реклама