Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/13139657 www.bgdnes.bg

Авджиите може още тази седмица да хванат пушките

Ловът в Пернишко е бил прекратен заради издирването на 12-годишния Сашко, но авджиите се надяват отново да хванат пушките след намирането на момчето.

В момента, в който започва масовото издирване на детето с аутизъм, местните ловци решават да прекратят излетите заради огромното струпване на хора в района и така да предотвратят неприятни инциденти, съобщават от НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България".

Реклама

Районът на планината в пернишката му част е терен за ловуване на Ловно-рибарско дружество - Голо бърдо, но мъжете с оръжия решават вместо да ловуват, да се включат в търсенето на малкия Сашко. В акцията, в която доброволно се мобилизираха около 9000 души, участвали и ловци от Перник и Радомир.

Авджиите признават, че най-големите им притеснения са били бездомни кучета да не срещнат беззащитното момченце. Затова и имали готовност да се намесят, ако се стигне до подобна драматична ситуация.

Сашко изчезна на 11 ноември тази година и след 8 дни търсене беше намерен от двама спасители в труднодостъпен планински район край село Червена могила.

Ловците обявяват преди дни, че ще подновят излетите си след окончателното изтегляне на разследващите от региона, така че вероятно още в края на тази седмица може да се върнат към заниманията си с оръжие сред природата.

В близките планини Витоша, Люлин, Верила и Колош ловът не е спирал, поясняват от НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България".

Реклама
Реклама
Реклама