Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/13142385 www.bgdnes.bg

Нападение с куршуми срещу българския клуб "Цар Борис III" в Охрид

Ново нападение е било извършено в сряда вечерта срещу българския културен център в Охрид "Цар Борис III" . Срещу клуба е било стреляно с оръжие и са повредени стъкла.

Атаката е извършена около 21 часа българско време. Преди два дни прозорците бяха счупени от трима маскирани, които хвърляха камъни. Същото се случи и при официалното откриване на клуба, съобщи Би Ти Ви.

Реклама

„Особено притеснителен е фактът, че тези вандалски прояви се повтарят за много кратък период от време, като се има предвид, че само преди няколко дни, на 20 ноември, станахме свидетели на поредния вандалски акт, когато беше повредена витрината на клуба. „Подобни събития са напълно недопустими, могат да застрашат човешки животи и засилват ретроградните процеси, които противоречат на европейската интеграция на страната“, посочват от МВнР на РСМ.

От министерството призовават компетентните институции да разследват вандалските прояви.

 „В същото време апелираме към всички граждани за отговорно поведение и зачитане на правата и свободите на другите, като отбелязваме, че мултиетническият характер на страната ни е една от основните ценности на конституционния ред, която представлява право и задължение за всеки един от нас“, допълват от МВнР.

Входната врата на българския клуб в Битоля бе подпалена преди три месеца, а нападателят бе пуснат на свобода.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама