Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/13148908 www.bgdnes.bg

Пената не бърка прогноза за световното

Легендарният треньор винаги познава как ще свърши даден мач

"Ако Пената играеше тото, щеше да фалира компаниите за залози." Така с дяволита усмивка твърдят негови приятели, с които Димитър Пенев гледа някои от мачовете на световното първенство. Действието се развива в заведение в столичния квартал "Дианабад", където от години футболен треньор №1 у нас си дава среща с авери.

Футболният нюх на Мировянския стратег бил почти безгрешен за изхода на двубоите. Това му качество не е известно отсега на всички, които го познават. Чичо Митко е наясно ако не с точния резултат, то със сигурност кой ще е победителят в почти всеки мач. Но никой не разчита на него да направи собствения си залог, защото предводителят на четвъртите в света много рядко прави публични прогнози преди който и да било двубой. С типичното си чувство за хумор Пената увърта приказките си така, че на мераклиите за лесна печалба да им е трудно да разберат какво има предвид. Когато срещата свърши или вече е към края си и нещата са ясни, Пената разтяга устни до уши, поглежда над очилата и изрича думите, които всички са чували вече стотици пъти, но не спират да им се радват: "Нали ви казах, ама като не слушате...", последвани от типичния му смях.

Реклама

Напоследък това, което секва винаги доброто настроение на обичания от всички велик наш футболен защитник и треньор, са зловредни слухове по негов адрес. Пената никога не е давал ухо и не си е тровил настроението с подобни приказки, а и ако нещо го ядоса, то бързо му минава, твърдят приятелите му. Наскоро плъзна, даже и бе тиражирана мълвата, че едва ли не е опрял до просешка тояга и не може да си купува лекарства. "Това категорично не е вярно, просто някой пак си прави тираж с моето име", казва самият Пенев пред близки. Вярно е, че на 76 години здравето на човек не е като на младини, но той няма никакви сериозни проблеми, а само тези, присъщи на годините му.

Преди месец Пената се похвали, че вече е сварил и ракията от новата реколта, която понастоящем "зрее" в мазето на къщата му в родното Мировяне. А в градината му в парник растат и домати за салатата към благата течност. И за да е завършен табиетът, чичо Митко се похвали, че е спазарил и прасенца за Коледа от приятели от Световрачене. За негово съжаление в двора му вече няма животинки, които дълги години отглеждаше - кокошки, зайци и пъдпъдъци. Простил се и любимото си "гурме" - печен патладжан, пълнен с пъдпъдък. Женското царство около него - дъщеря и внучки, решили, че вместо курници и кафези е далеч по-добре дворът да придобие по-европейски вид и да има басейн, райграс и цветя, ама той и така е доволен, смее се самият Пенев.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама