Реклама
https://m.bgdnes.bg/zdrave/article/13173047 www.bgdnes.bg

Топ 3 на най-добрите слънцезащитни кремове за лице advertorial icon

Кожата ви изпитва нужда да се чувства защитена през целия ден, независимо от сезона. Що се отнася до вредното влияние на UV лъчите и външните фактори, то е необходимо да ѝ осигурите протекция целогодишно. Често се заблуждаваме, че слънцезащитни продукти са ни необходими само през лятото и пролетта, защото тогава най-силно усещаме топлината на слънчевите лъчи. Истината обаче е, че дори в студените месеци, се налага да използваме подобен тип защитаващи кремове.

Нанасянето на слънцезащитни продукти през зимата е решаваща част от поддържането на здравето на кожата ви. UV лъчите са най-силните лъчи през лятото, причиняващи слънчево изгаряне. А те продължават да съществуват и през зимата. Да не говорим, че могат да бъдат още по-вредни, когато се отразяват от повърхности като лед или сняг. Всъщност снегът отразява до 80% от ултравиолетовата светлина на слънцето и така, радвайки се на топлите лъчи, ако не нанасяме подходящи защитаващи продукти, ние несъзнателно увреждаме кожата си, задействаме процеса на фотостареене и увеличаваме риска от рак на кожата.

Затова, за да не допускаме грешка в избора на качествен продукт, в следващите редове сме ви подготвили селекция, с която да ви помогнем да се доверите на най-добрия слънцезащитен крем за лице.

Как действа фотостареенето?

С годините несъмнено кожата ни се променя, но има неща, които зависят от нас самите и можем да променим, ако полагаме необходимите грижи за епидермиса. Какво всъщност е фотостареенето и защо най-добрата борба с него са продуктите с включени филтри:

- фотостареенето се дължи на проникването на UVA и UVB лъчите в епидермалните слоеве

- UVB лъчите проникват само в горния слой на кожата - епидермиса и са отговорни за появата на изгаряния и зачервяване

- UVA са много по-голяма и по-опасна част от лъчението, което достига до нас

- вторият тип е по-агресивен и достига до втория слой - дермата и образува свободни радикали, които нарушават клетъчната структура

- комбинацията от тези действие предизвиква преждевременно състаряване на кожата, което се изразява в поява на нови фини линии, задълбочаване на съществуващите и образуване на пигментни петна

Вече се замисляте за вредата, която нанасяте на кожата си, като пропускате тази важна стъпка преди да излезете навън? Можете да откриете голямо разнообразие от продукти със слънцезащитен фактор в каталога на онлайн магазин за козметика MAKEUP.

Качествен продукт за млада кожа

Лутането сред множеството продукти, които се предлагат на пазара може да ни подейства демотивиращо и да ни накара да отложим покупката, от която лицето ни се нуждае спешно. За да предотвратите дългото проучване на форумите с тема “слънцезащитен крем за лице мнения”, то можете да заложите на едно от следващите топ предложения:

- Eucerin Sun Gel-Cream Oil Control SPF30 е продукт, предназначен специално за предразположената към омазняване и появата на акне кожа. Често при подобни проблеми сме склонни да изключим протекцията. Това обаче е грешно решение. Формулата е базирана на съставките ликохалкон А и глициризинова киселина, които засилват действието на продукта, като активират естествената защита на епидермиса не само от UV лъчите, но и от външните замърсявания. За да се чувствате напълно защитени през целия ден, съставът е обогатен с L-карнитин, който регулира секрецията на себум и абсорбира прекомерното количество мазен секрет. Можете да го откриете в следния каталог https://makeup.bg/brand/50047/

- Слънцезащитният коригиращ и тониращ крем за лице La Roche-Posay Anthelios Pigment Correct не само осигурява необходимата протекция на епидермиса, но прикрива несъвършенствата, като придава равномерен тен на лицето. За тази цел формулата му е обогатена с неутрален пигмент, който се приспособява към всеки цвят на кожата. Освен комбинирания филтър срещу UVA/UVB лъчите с висок фактор 50+, съставът на продукта включва витамините B3 и E, както и термална вода. Те не позволяват прилепване на замърсяванията и праховите частици, които могат да предизвикат оксидативен стрес.

- Италианският бранд Collistar ви предлага да се погрижите за кожата на лицето  с крема Active Protection Sun Face Cream SPF 50+. Освен, че предлага високоефективна защита от изгаряне и зачервяване, продуктът предотвратява загубата на колаген, благодарение на съставката карнозин и не позволява образуването на пигментни петна с помощта на екстракта от плод сацума.

Кожата е органът, който ни предпазва от външните влияния през целия ни живот, затова е задължително да ѝ се отблагодарим с необходимите грижи!

Реклама
Реклама
Реклама