Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/13187389 www.bgdnes.bg

Концертът на площада за Нова година се завръща!

След 2 години пауза

Тази година няма да го излъчва БНТ, а Би Ти Ви, пазят изпълнителите в тайна

Новогодишният концерт на площад "Княз Александър Батенберг" се завръща след две години пауза. Това обявиха от столична община пред "България Днес".

Реклама

Заради пандемията програмите в центъра на София през 2020 г. и 2021 г. бяха отложени и никой не се качи на сцената. Миналата можеше да се наблюдава само светлинно шоу, но отново без музикална програма.

След като COVID-19 отшумя, Столична община реши да върне концерта, на който хиляди се стичат, за да посрещнат новата година.

Все пак ще има една промяна. Новогодишната програма от центъра на София ще бъде излъчена по БТВ, а не по държавната телевизия БНТ, както бе по традиция.

Това научи "България Днес" от няколко източника от "Сан Стефано" 29.

Държавната медия ще излъчва друго предаване, което вече е снимано и ще върви на запис.

В програмата на БНТ засега е заложен концертът-спектакъл "Новогодишна приказва", но от телевизията майка още не са избистрили напълно програмата си за празничните дни. В него на сцената ще излязат доказани имена на годините - Марги Хранова, Братя Аргирови, Веселин Маринов, Петя Буюклиева, Тони Димитрова и много други.

Докато от частната телевизия ще предават на живо от площад "Княз Александър Батенберг".

От БТВ все още не са обявили новината, че ще излъчват концерта. Ала се очаква в най-скоро време да го направят. Причината да не бързат е, че от Столична община пазят в тайна кои ще се качат на сцената. Въпреки че договорите с изпълнителите отдавна са подписани, организаторите все още не искат да разкриват плановете си.

"Още е рано. Нека дойде декември и ще обявим програмата", споделиха от ведомството на кметицата на София Йорданка Фандъкова за вестника.

Реклама
Реклама
Реклама