Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/13194241 www.bgdnes.bg

Шампион по борба люби Моника Симеонова

Секси репортерката на БНТ от Катар готви здравословно на Йоан Димитров

Шампион по борба е дългогодишното гадже на чаровната спортна репортерка от БНТ Моника Симеонова. Винаги усмихнатата блондинка доби страхотна популярност по време на репортажите си от Катар, където отразява мачовете от световното първенство по футбол. Журналистката ни пренася в атмосферата на арабската страна и се слива с палитрата от разнородни фенове на стадионите.

Любимката на зрителите ще разочарова мъжката част от аудиторията, която й е хвърлила око. Моника е сериозно обвързана. Нейният приятел се казва Йоан Димитров и е част от националния отбор на България по борба. Димитров се състезава в категорията до 87 кг в класическия стил. През пролетта борецът завърши пети на европейското първенство в Будапеща, а любимата му отразяваше представянето му.

Реклама

Всъщност връзката на Моника към борбата изобщо не е случайна. Нейният баща е бивш национал по класическа борба. Той започва да я води в залата още когато Моника е едва 3-годишна. Първият й спомен е как татко й подарява един от златните си медали. Оттогава блондинката е влюбена в спорта, но като момиченце започва да тренира художествена гимнастика.

"Помня всички състезания, на които съм участвала. Имала съм много вълнуващи моменти, но може би едно от най-незабравимите е световното първенство по естетическа групова гимнастика през 2012 година във Варна, на което спечелихме бронзови медали", разкрива Симеонова.

Нейният голям кумир в художествената гимнастика е Мария Петрова, която е съпруга на шефа на футболния съюз Борислав Михайлов.

След като приключва с активната си състезателна дейност, Моника хваща микрофона. Тя е завършила журналистика в Софийския университет, като междувременно кара стаж в Би Ти Ви. След това започва работа в телевизия "България он Еър". От тази година Моника е част от спортната редакция на Българската национална телевизия. Заминава за Катар, където в деня на откриването на световното първенство празнува своя 26-и рожден ден. В Катар успява да вземе и най-ценното си интервю досега, като разговаря очи в очи със световния и европейски шампион от Испания Хави Мартинес. Голяма почитателка е на Лео Меси и се надява аржентинецът да вдигне световната купа.

"Определено съм сбъднала доста голяма част от мечтите си, но не спирам да мечтая. Винаги искам още и още", амбициозна е Симеонова.

Тя и приятелят й Йоан обичат да пътуват, като любимите й градове у нас са Пловдив и Варна. През лятото е впечатлена от почивката си на Палма де Майорка. Признава, че готви на гаджето си само здравословна храна, като наблягат на салатите и месото.

Реклама
Реклама
Реклама