Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/13198902 www.bgdnes.bg

Чужденци печелят риалити форматите ни

Алекса триумфира в "Игри на волята"

Македонци, сърбин, хърватин и казахстанец грабнаха големите награди в последните години

Чужденци отнасят наградите в българските риалити формати в последните години. При това в състезания, в които се изисква издръжливост, сила, ум, хитрост, съобразителност и всичко зависи от самите участници. А не от есемеси и гласуване на зрителите.

Реклама

Вярно, победителите са свързани със страната ни. Едни живеят тук, защото у нас повече им харесва, други любовта ги е довела, но независимо от причините да са у нас те доказват, че са биткаджии и си тръгват с голямата награда от игрите.

Последният пример е сърбинът Алекса Ерски. Шампионът по борба триумфира онзи ден в "Игри на волята".

Сърбинът се записва за шоуто, каквото няма в родината му, заради приятелката си Елица Янкова. Бронзовата олимпийска медалистка по борба от игрите в Рио е голям фен на риалитито. Двамата са одобрени на кастинга. А след три месеца на здрави битки Алекса излезе като победител и спечели 100-те бона.

В предния сезон на формата по Нова тв отново чужденец си тръгна с тлъстия чек. Ски бегачът Андрей Гридин отвя конкуренцията през 2021 г. Той е роден в Казахстан. Преди години идва у нас, където има по-голям шанс да се развива в спорта. Получава българско гражданство. Андрей дори е представял България на зимната олимпиадата в Сочи.

В друг подобен формат като "Игри на волята" - "Сървайвър", също чужденци надвиват сънародниците ни. През пролетта на тази година триумфира македонецът Зоран Петровски. Бившият мъж на Силвия Петкова идва в България, за да учи. Повече от 20 години той е режисьор, но лютият му македонски нрав си пролича в шоуто, което се снима във Филипините.

През далечната вече 2014 г. Ваня Джаферович надви всички и оцеля на безлюден остров край Камбоджа. Бившият капитан на "Берое" е роден в Босански брод в Босна. Ваня и семейството му бягат от страната си заради войната. Заселват се с Хърватия, която днес е родината на риалити героя. Футболистът идва в България заради кариерата си. А по-късно среща любимата си Жени, създават семейство и остават да живеят на нашите ширини.

Първият чужденец, победител в риалити формат, е македонец. Никола Настески, когото всички наричаха Лестер, преди 10 години спечели първия "ВИП брадър Ол Старс". Комшията си тръгна с лек автомобил от продукцията. Живееше в България след успеха си, но...изведнъж изчезна от светския живот. Македонецът бе поканен в смесената продукция, след като вече бе участвал в балканското издание на "Биг брадър".

Реклама
Реклама
Реклама