Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/13237186 www.bgdnes.bg

"Левски" стопира селекцията

Новите зависят от сделката със "Спорт Републик"

В "Левски" замразиха зимната селекция на тима. Привличането на нови играчи е спряно на този етап.

На "Герена" са в режим "на изчакване". Причината е очакваната скорошна смяна на собствеността на клуба. Наско Сираков и "Спорт Републик" постигнаха договорка за това, но не е ясно колко време ще отнеме сделката. Ако тя стане до края на година, "сините" ще разполагат с немалко средства за подсилване. В противен случай ще вземат само едно ново попълнение през зимата.

Реклама

Треньорът Станимир Стоилов държи да се привлече нападател. Заради тежката травма на Билал Бари "Левски" остана без типичен таран.

"На този етап нищо не очаквам откъм нови попълнения през зимната пауза. Всичко е спряно и сме на пауза", споделя Мъри.

Специалистът се надява клубът да се стабилизира финансово, да започне да излиза от тежкото състояние откъм дългове, които има към хазната.

"Не мога да отговоря в момента за нов собственик - сподели самият Мъри след загубата от "Лудогорец" за Купата на България. - Направиха се нужните разговори и срещи, върви се по някакъв план. Но това не зависи от нас, а от евентуалните нови кандидати. Ние направихме прекрасна година. Създадохме отбор, който не се притеснява да играе футбол и да се надиграва с всеки противник. Спечелихме и трофеи, и някои евромачове, това ни са възможностите. Не знам дали има бъдещ инвеститор, надявам се да има."

Една от звездите на "Левски" Уелтън използва инстаграм, за да изрази съжалението си от отпадането от турнира за Купата на България. "Сините" отстъпиха с 1:2 на "Лудогорец" в Разград, след като поведоха в резултата с гол на бразилеца.

"За съжаление не се класирахме, не беше както искахме. Благодарен съм на Господ за усилията и края на сезон 2022, и за гола. Горе главата и напред. Само "Левски", написа Уелтън в социалната мрежа.

Реклама
Реклама
Реклама