Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/13598469 www.bgdnes.bg

(Видео) Пинко и Пухчо се гушкат с Гриша Ганчев

Бизнесменът гледа коне, кучета, зайци и кози

Пухчо, Пинко, Бобо и Кайседо са най-добрите приятели на бизнесмена и собственик на футболния ЦСКА Гриша Ганчев. Един от знаковите играчи на прехода обожава животните и гледа стотици добичета в ранчото си в село Микре и в ловното стопанство "Бялка", чийто собственик е от дълги години.

Ганчев е един от най-големите собственици на расови коне в България. Бизнесменът започва да инвестира в красивите животни още в края на 90-те години и началото на 21-ви век. Първоначално започва да внася арабска порода, а след това се запалва по надбягванията. 

Една от любимите му породи е холщайнер, която е най-реномираната за прескачане на препятствия. Ганчев участва в някои от най-престижните аукциони в света и купува расови жребци за стотици хиляди левове. По едно време става и президент на Асоциацията за конни надбягвания. Босът на ЦСКА кръщава конете с любопитни имена - Шехерезада, Салвадор Дали, Картун. В момента Гришата продължава да гледа десетки от най-расовите животни в Европа. Негови коне редовно се състезават в престижни състезания и често се връщат с награди.

Реклама

През годините в редките си интервюта Ганчев често използва животински метафори. Още като собственик на "Литекс" бизнесменът изстрелва култовата реплика към журналист на летището: "Ти къщичка за пиленца правил ли си някога в живота си? А къщичка за кученце?". През 2021-а в ефира на Би Ти Ви Гришата сравни и управлението на държавата с животинския свят. 

"Държавата се превърна в територия, обитава се от стадо макаци, не е по Станислав Лем, не е фантазия това нещо, главният макак по пряк или косвен начин обладава цялото стадо, за всичко трябва да се пита той". Един от най-големите скандали избухна преди три години, когато собственикът на алтернативния ЦСКА 1948 Цветомир Найденов показа смущаващ чат, за който се предполага, че е с Ганчев. В него от номера на ловешкия бизнесмен пише - "Ще те закарам Бочето да ти го сложи, мършо. Искам Бочето да е в теб!". По-късно Найденов обясни, че Бочето било магарето на Ганчев, най-вероятно подарено от олимпийския шампион по борба и негов добър приятел Валентин Йорданов. В една от последните си медийни изяви Ганчев отново говори за любимите си животни. "Аз приятели нямам, имам добри познати. Най-добрият ми приятел е моето куче Пухчо", казва босът на ЦСКА.

Именно кучетата са другата голяма любов на Гришата. Последната страст на бизнесмена са кавказките овчарки. Те пазят неговите коне и съжителстват заедно, въпреки че често се карат. От тази порода е и любимият му Пухчо, с който Ганчев често си говори. "Пухи, горещо ли ти е?, пита Гриша и гали четириногото, а в друг случай се оплаква, че кучето не му обръща внимание. "Пухчо, луд ли си, обръщай ми внимание", казва Ганчев на най-добрия си приятел. Пухчо има компания от още няколко кучета, които също са гледани с огромна любов от стопанина си и подчинените му.

От дълги години собственикът на ЦСКА обожава четириногите. Във времето си като собственик на "Литекс" той отглеждаше далеч по-големи кучета - немските догове от породата арлекин Том и Мери. Гришата беше толкова привързан към тях, че огромните добичета гледаха мачове заедно с него във ВИП ложата на стадиона. Според местните договете са изгледали над 70 срещи на живо на "Литекс". Мъжкият Том се оказа и на кадем за отбора. В един период тимът от Ловеч нямаше нито една загуба и нито един допуснат гол, когато догът гледаше на живо мачовете. Футболният бос дори му слагаше слънчеви очила, а неговият любимец стоеше кротко до него във ВИП ложата.

Захарната афера не можа да претопи Ганчев, но животните го разтапят от кеф. Последният любимец на "червения" бос е малкото коте Пинко. Бизнесменът нежно гали животинчето, което мърка от удоволствие в ръцете му. Отскоро Гришата има и друг любимец - заека Кайседо. Дългоушкото е кръстен на бившия нападател на ЦСКА Жорди Кайседо, от чиято продажба Ганчев спечели милиони евро. Друг от новите любимци на футболния бос е козичката Бобо, с която бизнесменът също обожава да си говори.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама